TOP 50: Hoffmann Henrik, a Balaton szószolója

Forrás: turizmus.com

 2017. július 31. 10:54

Vállalkozásaiban rugalmasan követi a piaci változásokat, folyamatosan keresi az új befektetési lehetőségeket. Saját vállalkozásai mellett legalább annyira fontos számára a társadalmi szerepvállalás, szívügye nemcsak a Balaton, hanem az egész ország turizmusának fejlesztése.

A Residence Balaton és a Residence Ózon szállodák tulajdonos-igazgatója, a Balatoni TDM Szövetség és a Balatoni Hajózási Sport Egyesület elnöke, a Siófoki Fürdőegylet alelnöke dinamikus alkat, aki folyamatosan mozgásban van. Az a fajta vibráló, lendületes személyiség, akinek lelkesedése a környezetére is átragad, és inspirálja azt.

Részt vett a helyi és a régiós TDM-rendszer felépítésében, és nap mint nap lobbizik a Balaton megújításáért.

Hoffmann Henrik

Fotó: Dombóvári Judit

Örül a Magyar Turisztikai Ügynökség létrehozásának, mely a december elején elfogadott turizmusfejlesztési törvénnyel desztináció alapú gondolkodás és intézményrendszer mentén szervezi újra az ország turizmusát. Az MTÜ felé folyamatosan képviseli a régió érdekeit, és részt vesz azokon az egyeztetéseken, melyeken javaslatot tehet a Balaton új turisztikai intézményrendszerére.

Őszintén hisz benne, hogy 2017 a nagy változások éve lesz. Hihetetlen lehetőségnek tartja az egész turisztikai szakma számára, hogy a kormány – felismerve a jelentőségét – kiemelten támogatja az ágazatot. Ennek köszönhetően ugyanis felértékelődött a turizmus, és állami szerepvállalással megtörténhet az áttörés is, amely eddig váratott magára. Úgy gondolja, óriási lendületet adhat az, hogy a Balaton kiemelt szerepet kap a turizmusfejlesztési elképzelésekben.

A család két szállodája, a Residence Balaton (Siófokon) és a Residence Ózon (Mátraházán) változatlanul jól prosperál, az árbevétel céges szinten 10-12 százalékkal nőtt 2016-ban. Vállalkozásaikban az alkalmazotti létszám együttesen meghaladja a 130 főt. Az Ózon több díjat is bezsebelt a Szallas.hu-nál, emellett Aranynap-díjat is kiérdemelt, és a szálloda minőségét a Tripadvisor is elismerte.

Emellett a folyamatos megújulást kereső szakember új műfajba kezdett: Budapesten megvásárolt két épületet, melyekből 11-12 lakásos, magas színvonalú szálláshelyeket fejleszt.

További információk

A teljes cikket Az év 50 legbefolyásosabb személye a magyar turizmusban című kiadványban olvashatja.

A kiadványt ITT rendelheti meg >>
Hoffmann Henrikről az Arcok rovatunkban tudhat meg többet.