Top 6 hoteltrend 2017-re

Forrás: Travelmarket report

 2016. november 08. 16:25

Az American Hotel & Lodging Association felmérést készített tagjai között a várható 2017-es trendekkel kapcsolatban. Megmutatjuk az ebből készült top 6 összeállítást:

Fotó: Normbond Markets

 

1. Jól működő technológia

Manapság egyszerűen nem lehet kihagyni a technológiát a szobákból – legfőképpen a gyors vezeték nélküli internetet és a síkképernyős HD televíziókat. Előbbi az amerikai hotelek 98%-ában, utóbbi a szállodák 88%-ában megtalálható.

2. Több étkezési lehetőség

A kevés idővel rendelkezőktől az üzleti utazókig a vendégek szeretik a szállodán belüli étkezési lehetőséget. A szállodák közel kétharmada (62%) kínál reggelis ellátást, mely a középkategóriás hotelek esetében a legnépszerűbb, ezeknek a 96%-a biztosítja.

A felső kategóriás szálláshelyek, a luxusszállodák és az üdülők igyekeznek változatos lehetőségeket biztosítani a nap minden szakaszában.

3. Csökken az üdülőhelyi felár (jellemzően Észak-Amerikában)

Az Észak-Amerikai hoteleknek már csak mindössze 4%-a számol fel üdülőhelyi felárat, mely a tanulmány szerint jelentős csökkenés a 2014-es 7%-hoz képest. A díjat felszámolók többsége a luxus szegmensbe tartozik (31%) vagy független szálloda (17%).

4. A luxust a szolgáltatások határozzák meg

A luxus- és felsőkategóriájú szállodákat igazán különlegessé a szolgáltatások minősége teszi. Minden luxusszálloda biztosít például parkolószolgálatot, emellett csaknem minden luxus- és felsőkategóriás szálloda biztosít vegytisztító szolgáltatást.

Összességében csökkent a room szervizt biztosító szállodák száma, ugyanakkor a két legjelentősebb szállodalánc nem változtatott a szolgáltatásain.

A luxus szegmens 55%-a szórakozási és éjszakai programokat is kínál a vendégeinek. Ez az arány messze meghaladja az átlagot, a szállodák összességének ugyanis csupán 9%-a nyújtja ezt a lehetőséget.

5. Biztonság mindenekelőtt

A biztonsági kamerával rendelkező lobbik száma sosem látott, 86%-os arányt ért el 2016-ban, mely csaknem a duplája a 2012-ben mértnek.

6. A kényelem a top prioritás

Ezt támasztják alá a szállodai mobilapplikációk is, melyek alkalmazása az iparágon belül 35%-ot ért el. Amerikában a szállodák közel 65%-a biztosít mobil check-in lehetőséget.