TOP50 – Szabadics Zoltán: Bükön szórakoztató központot, Füreden luxusszállodát építettünk

Szerző: Pintér Tünde

Forrás: turizmus.com

 2023. február 07. 14:08

Kilencedszer mutatja be a Turizmus.com TOP50-es kiadványa a magyar turizmus meghatározó szereplőit. Szabadics Zoltán, a Zobori Élménypark, a FunCity, a LUA Resort és a Kányaváry Borbirtok tulajdonosa első alkalommal szerepel a kötetben.

Kiadványunk idei újítása, hogy kategóriánként (attrakció, befektető, gasztronómia, kreatív, szakmai szervezet, szállodaipar, utaztatók) csoportosítottuk az ágazat szereplőit, s most először szerepelnek befektetők is a bemutatott személyek között – a szerk.

*

Szabadics Zoltán több szálon kötődik a turizmushoz: két szórakoztatópark (a Zobori Élménypark és a tavaly júniusban debütált, bükfürdői Funcity), a Zalakaroson található Karos Garden apartmanház, valamint a zalaszabari Kányaváry Borbirtok mellett a Balaton első ötcsillagos vízparti szállodájaként 2022 májusában megnyílt LUA Resort is a nevéhez fűződik.A közel tízéves múltra visszatekintő Zobori Élményparkban folyamatos a szolgáltatás- és attrakciófejlesztés. 2022-ben az elektronikus jegyrendszer bevezetése volt a legfontosabb feladatuk, a jegyvásárlásra lehetőséget adó applikációjuk szintén ennek a projektnek a keretében készült el. A vonzerő növelésére esztétikai felújításokat hajtottak végre: akadálymentesítették a járdákat és több ezer növényt ültetésével növelték a zöldfelületet. Új beltéri trambulinparkjuk jó és rossz időben egyaránt lehetőséget ad a felesleges energiák levezetésére. A szintén újdonságként kialakított paintballpálya biztonságos környezetben kínál komoly „harci” körülményeket.

Szabadics Zoltán, a Zobori Élménypark, a FunCity, a LUA Resort és a Kányaváry Borbirtok tulajdonosa

Fotó: Kurcz Orsi

„Adrenalinparkunk látogatószáma 2022-ben kismértékben csökkent, az egy főre jutó költés viszont növekedett, így a bevételeinkben nem volt visszaesés” – tájékoztat eredményeikről a szakember, akit megelégedettséggel tölt el az is, hogy Zalakarossal, a Helikon Kastélymúzeummal, és Hévízzel, valamint a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkkal közösen öt éve életre hívott West of Balaton márkával a régióba érkező vendégek egyre több attrakciót látogathatnak meg kedvezményesen.Fontos és hiánypótló beruházásuk a júniusban megnyílt FunCity Bükfürdő legújabb, országosan is egyedülálló élményeket kínáló szórakoztató központja. Az 1400 négyzetméteres, fedett csarnok jó és rossz időben egyaránt tartalmas kikapcsolódást kínál minden korosztálynak. Az 56 férőhelyes multiplex mozi mellett hat világszínvonalú játékot lehet itt kipróbálni, többek között a driftelés élményét nyújtó elektromos gokartot, az óriás robotkarok által mozgatott Crazy Rusht és más, VR-szemüveges attrakciót.

A májusban nyílt ötcsillagos LUA Resort új turisztikai kalandot és kihívást jelent Szabadics Zoltán életében. A felnőttbarát szolgáltatásokat kínáló luxusszálloda csak 14 éven felüli vendégeket fogad. Színvonalas wellness-szolgáltatások és a magas minőségű gasztronómia gondoskodik róla, hogy valóban a pihenésé, a feltöltődésé, a finom ételek és italok élvezetéé legyen a főszerep.

„Az elszálló energiaárak, a bér- és alapanyagárak növekedése nálunk is jelentősen csökkenti az eredményeket. Minden tudásunkkal arra törekszünk, hogy a vendégek ezt minél kevésbé érezzék, a vendégszámban és szolgáltatás minőségben ne legyen visszaesés” – beszél a fennmaradás kulcsaként emlegetett törekvésükről a szakember.A zalai borvidék nevének egykori csillogását szeretné visszaadni szerelemprojektjük, a Kányaváry BorBirtok. Szőlészeti és borászati szaktanácsadóként különösen büszke rá, hogy az itt tevékenykedő borászoknak köszönhetően a borvidék egyre finomabb, díjazott borokat ad, az öt évvel ezelőtt életre hívott Bor-Zene-Zala fesztivál pedig a térség legnagyobb zenei rendezvényévé nőtte ki magát.

„Amikor jó zalai borokat kortyolva az előttünk heverő Kis- és nagy Balaton szépségében gyönyörködöm, minden együtt van ahhoz, hogy elégedett legyek” – vallja a szakember, nem titkolva, hogy a családi fészek jelenti számára a bázist, felesége és öt fiuk adja a mindennapokhoz szükséges energiát.

(Az írás „A turizmus 50 fontos szereplője & TOP 10 polgármester és fiatal 2022” című kiadványban jelent meg.)