TOP50 – Tiborcz István: Hosszú távú előrelátásra van szükség a turizmusban

Forrás: turizmus.com

 2023. február 03. 16:11

Kilencedik alkalommal mutatja be a Turizmus.com a magyar turizmus meghatározó szereplőit. Tiborcz István, a BDPST Group tulajdonosa első alkalommal szerepel a TOP50-es kiadványunkban, amely a 2022-es év teljesítményének figyelembevételével készült.

Kiadványunk idei újítása, hogy kategóriánként (attrakció, befektető, gasztronómia, kreatív, szakmai szervezet, szállodaipar, utaztatók) csoportosítottuk az ágazat szereplőit, s most először szerepelnek befektetők is a bemutatott személyek között – a szerk.

*

Tiborcz István a BDPST Group tulajdonosaként olyan meghatározó turisztikai fejlesztésekért felel, mint a Gellért Szálló, az Adria Palota vagy a régi Mahart-ház felújítása, életre keltése. Elmondása szerint mindig is fontosnak tartotta, hogy a régi épületek által is őrizzük az értékeinket, értéket mentsünk és teremtsünk. Ezen misszió kíséri végig a BDPST Grouphoz tartozó fejlesztések nagy részét, így egy olyan csapat áll a háttérben, amelynek tagjai kellő tisztelettel és tudással nyúlnak a történelmi múlttal rendelkező épületekhez. A cégcsoport szállodái toplokációval rendelkeznek a hazai ingatlanpiacon.

Tiborcz István, a BDPST Group tulajdonosa

Fotó: BDPST

A BDPST Group hoteleinek jelentős része a közelmúltban, a fenntarthatósági szempontok figyelembevételével felújított, illetve fejlesztés alatt lévő épületekből áll, amelyek kialakításánál az energiahatékonyság a fő szempontok között szerepelt. A jelenlegi gazdasági turbulenciát főként azok a turisztikai szereplők vészelhetik át, akik hosszú távú vízióval és stratégiával rendelkeznek. „A turizmus azon szektorok közé tartozik, ahol az elsők között érezhetjük meg a gazdasági változásokat. A dinamikusan változó körülmények között gyors reagálásra és hosszú távú előrelátásra van szükség” – fejtette ki Tiborcz István. A BDPST Group a változó hatások ellenére is egyedülálló módon igyekszik gazdagítani a hazai turisztikai és gasztronómiai kínálatot. Az 1883-ban épített, majd a BDPST Group által az enyészettől megmentett BOTANIQ Turai Kastély mára meghatározó szereplője a hazai vendéglátásnak, ahogy a tokaji régióban található tarcali ötcsillagos Andrássy Kúria & Spa is.

A vidéki szálláshelyek mellett nagy figyelmet fordítanak a fővárosra is, 2022 decemberében a belváros szívében nyitotta meg kapuit az ötcsillagos VERNO House és étterme, a FLAVA Kitchen & More, 2023 közepén várható a Marriott-lánc által üzemeltetett Dorothea Hotel nyitása, de folyamatban van egy egyedülálló membership club létrehozása is a régi Fonograf klub felújításával, Botaniq Budai Klub néven.

A szakma visszajelzései kitűnőek, hiszen számos elismeréssel jutalmazzák a cégcsoport teljesítményét. Legutóbb, 2022. novemberben a BDPST Group két szállodája, a BOTANIQ Turai Kastély és az Andrássy Kúria & Spa minőségi szolgáltatásait és megoldásait díjazták. A két szálló a Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj, illetve a Klasszis TopDesign díjátadóján is kiemelkedően teljesített. A szakmai stáb értékeit jól mutatja, hogy Langó Tamás, a BDPST Group executive sommelier-je elsőként kapta meg a Michelin Guide Hungary Év sommelier-je elismerését.

(Az írás „A turizmus 50 fontos szereplője & TOP 10 polgármester és fiatal 2022” című kiadványban jelent meg.)