Tóparti rendezvényhelyszínként is vár a Lupa-öböl

Szerző: Kaszás Fanni

Forrás: turizmus.com

 2022. szeptember 08. 15:12

A Lupa-tó partján két strand is található, melyek között leginkább a hangulatában van különbség: míg a Lupa Beach a tengerparti élmény jegyében fehér homokkal, bárokkal várja a fürdőzőket, a Lupa-öböl intimebb, zöld, tóparti életérzést közvetít az oda látogatóknak.

Bár a Lupa-öböl kisebb területen helyezkedik el és elérhetőbb árú, ugyanúgy megtalálhatók itt is a legfontosabb szolgáltató egységek – büfék, mosdók, sportpályák –, és napágyakat is lehet bérelni. Mivel jellegében sokkal privátabb, zöldterülettel ölelt, így tökéletes kisebb-nagyobb rendezvények helyszínének is – mondta lapunknak Petki Tamás, a Lupa Öböl strand ügyvezetője.Az öböl alapvetően 1000-1200 személy befogadására képes, így maximum ilyen létszámban lehet gondolkozni, de az apróbb, bensőséges eseményektől a teljes cégeket megmozgató programokon át egészen a kisebb fesztiválokig sokféle rendezvényt fogadtak már a Lupa partján. A helyszín nagy előnye, hogy Budapest vonzáskörzetében található, így könnyen elérhető. A strand vizének tisztasága országos szinten is kiemelkedő, melyet a havonta történő vízmintavételek is igazolnak, s melynek köszönhetően maga a strand is kiváló minősítésű.

lupa

A Lupa-tó partján két strand is található, melyek között leginkább a hangulatában van különbség

Fotó: Lupa-öböl strand

A Lupa-öbölben a zárt körű, céges csapatépítő események a legjellemzőbbek, de sportrendezvények is gyakran költöznek a partra. Legutóbb például egy futóversenyt, az Ultra Lupát látták vendégül, melyen 2000-an indultak, idén sokan biciklisen is.

Az esküvőkre is fel vannak készülve: a párok egy hangulatos stégen mondhatják ki a boldogító igent, majd hajnalig bulizhatnak a tó partján a násznéppel. De akár koncerteket is tudnak szervezni, megoldható a zenekarok, kisebb fesztiválok technikai ellátása, és szükség esetén segítenek a hangosításban is – emelte ki Petki Tamás. Az eddigi zenei rendezvények széles skálán mozogtak, az elektronikus zenétől kezdve a salsáig rengeteg műfaj képviselői megfordultak a Lupa-öbölben. Legutóbb például afrikai zenékkel, ételekkel, hajfonással várták a látogatókat egy sunset party keretében. Promóciós programoknak is otthont adtak, például az egyik nagy bevásárlóközpont és egy multinacionális üdítőitalmárka is ide szervezte a kitelepülését.

A Lupa-öböl intimebb, tóparti életérzést közvetít a látogatóknak, míg a Lupa Beach a tengerparti élmény jegyében fehér homokkal, bárokkal várja a fürdőzőket

Fotó: Lupa-öböl strand

Petki Tamás azt is megosztotta, hogy a helyszínen kívül nyújtanak egyéb szolgáltatásokat is: kitűnő infrastruktúrával rendelkeznek, a rendezvényszervezésben és a cateringben is tudnak segíteni. Elérhető még SUP- és a kajakbérlés, a strand öltözővel, értékmegőrzővel, mosdókkal felszerelt, emellett vannak strandbüfék is. De akár bográcsozni is lehet, illetve street food truckokat is be tudnak állítani a helyszínre a rendezvény méretétől függően.

A Lupa-öböl strandon elérhető SUP- és a kajakbérlés, a strand pedig öltözővel, értékmegőrzővel, mosdókkal felszerelt

Fotó: Lupa-öböl strand

Ha nagyobb volumenű eseményről van szó, a Lupa Beach csapata is besegít. A két helyszín egyébként is remek kapcsolatot ápol egymással és amennyiben az egyik nem elérhető, vagy éppen a másik jobban megfelelne a megrendelő igényeinek, ajánlják egymást, illetve közösen is szoktak rendezvényeket fogadni, amennyiben nagyobb területre van igény.Ugyan őket is érinti az egész szakmában érezhető munkaerőhiány, de a Lupa-öböl strandcsapata biztos alapokon nyugszik, akikhez a nyári szünidőben diákmunkások is csatlakoznak, így ki tudják szolgálni a rendezvényeket és a megrendelők minden felmerülő igényét – hangsúlyozta kérdésünkre az ügyvezető.

lupa

Idén új napágyakkal és árnyékolókkal bővült a strand

Fotó: Lupa-öböl strand

Idén új napágyakkal és árnyékolókkal bővült a strand, de 2022 talán legnagyobb újdonsága az volt, hogy az EuroVelo 6-os útvonalon nyílt egy kerékpáros bejáró, így a bringások is le tudnak térni a tóhoz, ahol egy kerékpáros pihenőhely várja őket szervizoszloppal, kulacstöltővel, bringatárolóval, értékmegőrzővel, és ahol akár egy bringafröccsöt is elfogyaszthatnak és megmártózhatnak a kristálytiszta vízben.

Az öböl továbbfejlesztési terveiben szerepel, hogy hamarosan kiépítenek egy ninja warrior pályát, amelynek reményeik szerint a céges csapatépítőkön is nagy hasznát veszik majd, de új sportpályákkal is készülnek. Emellett szeretnék az egész partot füvesíteni, növényekkel feltölteni a következő szezonra, hogy még több zöldfelület biztosítsa a tóparti, oázisszerű életérzést.

Szeretnék az egész partot füvesíteni, hogy még több zöldfelület biztosítsa a tóparti élményt

Fotó: Lupa-öböl strand

"A jövőben szeretnénk nagyobb hangsúlyt fektetni a B2B kommunikációra és minél több céget, rendezvényt a Lupa partjára csábítani, hiszen mindenféle eseményt nagyszerűen ki tudunk szolgálni egy privát, hangulatos helyszínen” – mondta Petki Tamás.