Toulouse-Lautrec világa és a Sofitel

 2014. május 18. 15:03

A Sofitel ismét exkluzív múzeumi sétát szervezett törzspartnerei és a szakmai újságírók számára, folytatva a hasonló nagy sikerű, marketingesemények sorát, amikor - gondolatban - a magas művészetet kötik össze a nívós szállodai szolgáltatásokkal.

Philippe Godard a szálloda igazgatója és munkatársai igazi századelős francia világot teremtettek a Szépművészeti Múzeum halljában: az abszintes long drinkek, a pezsgő, az abszintzöld fényben úszó impozáns múzeumi fogadó terem, a nosztalgikus zene, az apró édes és sós falatkák hangulatban megalapozták a művészettörténész guide-ok által vezetett túrákat, ahol bepillantást nyerhettek a meghívottak a zseniális francia arisztokrata rajztudásába.

A világ most ünnepli – turisták ezreit vonzó kiállítások egész sorával - a 150 éve született Henri Toulouse-Lautrec-et, sokadszor felfedezve tehetségét, amely már 5-6 éves korában kiviláglott. A szerencsétlen sorsú, ritka betegségben szenvedő művésznél kevesebben ismerték jobban a dizőzök, a mulatók, a cselédek, az éjjeli pillangók világát. Műfajteremtő rajzaiban és plakátjain empatikusan, mégis kegyetlen őszinteséggel ábrázolta lakótársait, barátnőit és művészbarátait.