Tour de Chef a Gerlóczy Kávéházban

Forrás: turizmus.com

 2019. január 17. 13:52

Jászai Tibor, a Gerlóczy Kávéház séfje a déli menük összeállításához rendszeresen hív vendégséfeket, gasztronómiai újságírókat.

A Tourde Chef program azt a célt szolgálja, hogy ébren tartsa az étteremben dolgozó szakács csapat motivációját, és mindig változatos ételeket kínáljanak vendégeiknek.

Borleves naranccsal, Valrhona csokoládéval: házias íz, bisztrókonyhás tálalás


Ezen a héten kollégánktól, a Vendéglátás magazin lapigazgatójától, Szikora Katalintól kértek egy ötfogásos menüreceptet. A menüsor különlegessége abban áll, hogy ezek természetesen nem éttermi ételek, hanem ízelítő egy háziasszony konyhájából. Éppen ezért volt érdekes, hogyan emelik professzionális szintre a szakácsok azt, ami egyébként a család, barátok kedvére készül. A Gerlóczyban arra különösen ügyeltek, hogy az otthoni íz változatlan legyen, a tálalás viszont a francia bisztrókonyhának megfelelő.

Íme a menü a táblán


A vendégmenüt a saját választékukba beillesztve írták a táblára, és hétfőtől csütörtökig ebből állíthatják össze a két-, vagy három fogást a vendégek. Az egyik főételt úgy ítélték meg, hogy az az esti vendégek körében is sikeres lehet, ezért föltették az étlapra a túrós galuskával tálalt vörösboros marhapofa ragut.

Rákóczi túrós