Tovább erősödött az Airbnb a budapesti piacon

Forrás: MTI

 2019. október 28. 16:05

Tovább tudta növelni a már eleve magas piaci részesedését az Airbnb Budapesten, az elmúlt évek belvárosi kerületekre vonatkozó szabályozó rendeletei sem tudták egyelőre visszaszorítani terjeszkedését a fővárosban.

Tavaly a budapesti Airbnb-szállásokon eltöltött vendégéjszakák száma meghaladta az 1,8 milliót, 25 százalékkal volt több, mint egy évvel korábban – közölte a Colliers International tanácsadó társaság.

Az Airbnb piaci részesedése az eltöltött vendégéjszakák alapján 2018 végére elérte a 20 százalékot, a fővárosi foglalható egységek száma pedig 10 százalékkal bővült egy év alatt.

A Colliers International és a Hotelschool The Hague friss, Budapestre vonatkozó elemzése szerint  tavaly – 2017-hez hasonlóan – az V., VI., VII. kerületben volt a budapesti foglalások 69 százaléka.

A budapesti Airbnb-piacot inkább a professzionális bérbeadók mozgatják

Fotó: Pixabay

A szállástípusok közül 2018-ban is a teljes lakás volt a legkeresettebb a vendégek körében, a foglalások 50 százaléka ilyen típusú szálláshelyen történt.

A budapesti Airbnb-piacot inkább a professzionális bérbeadók mozgatják, ugyanis a bérbeadók 61 százaléka egynél több lakást adott bérbe, ami meghaladja a legtöbb európai nagyvárosban kialakult 40-50 százalékos átlagot.

Egy hete megírtuk, hogy Bécs több európai nagyvárossal közösen az Airbnb és hasonló szállásközvetítő oldalak tevékenységének egyértelmű szabályozását kéri a Régiók Európai Bizottságától.

Kapcsolódó cikkek