Tovább fejlődik a várbeli tájékoztatási rendszer és a Várkert Bazár infrastruktúrája

Forrás: turizmus.com

 2015. február 18. 17:40

A Várnegyed fizikai akadálymentesítése mellett fontos az infokommunikációs akadálymentesítés is. Ennek érdekében korszerű gyalogos információs rendszert építenek ki a Várban.

A hagyományos jelzőtáblák mellett – amelyek mutatják az utat a nevezetességek, a mosdók és a most épülő liftek irányába - készül egy internet alapú tájékoztató, illetve gyalogos és kerékpáros rendszer is, amelyet okostelefonokkal, androidos, iPhone-os és Windows mobil platformokon is el lehet majd érni a Vár területén – adja hírül a kerületi újság melléklete.

A Várkert Bazárban folyó fejlesztések is folytatódnak: elkészült a kikötő, hamarosan beindulhatnak a mozgólépcsők, tavasszal pedig már három ingyenes lift vihet fel a Várba. Elkészült a 300 autót befogadó mélygarázs is az Ybl Miklós téren.

A látnivalók köre bővült: a Csók István kiállítás a Testőrpalotában látható, a festőművész 70 alkotása és több személyes tárgya tekinthető meg itt. Ez az első olyan tárlat, amelyet kifejezetten a Várkert Bazár részére terveztek meg.

A derűs élet festője című kiállítás július 5-ig látható, hétfő kivételével.