Tovább korszerűsödött a BGE tankonyhája

Forrás: turizmus.com

 2016. szeptember 29. 15:38

A legkorszerűbb konyhatechnológiai berendezésekkel és eszközökkel ellátott konyha európai szintű, gyakorlati képzési lehetőséget biztosít a hallgatók részére, valamint számos gasztronómiai eseménynek is otthont ad.

A Felsőoktatási Struktúraátalakítási Alap támogatásával újították fel a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar Oktató Kabinetjének Alkotmány utcai tankonyháját, ahol a hallgatók az alapozó ismeretek elsajátítása mellett élesben tapasztalhatják meg, hogy mivel jár egy éttermi konyha üzemeltetése. Az európai szinten is versenyképes gasztronómiai képzés keretében így az elméleti tudás mellett valós szakmai, gyakorlati tapasztalatra is szert tehetnek.

A felújítás során a 12 munkaasztalos tankonyhában komplett burkolatcserét hajtottak végre, megújult a szellőző és a világítási rendszer, valamint új, korszerű tűzhelyeket üzemeltek be. A 4 rózsás ipari tűzhelyek alsó elektromos sütővel vannak felszerelve. A tankonyha az alapvető edényzet, konyhai gépek és a szükséges hűtő, mélyhűtő és sokkoló kapacitás mellett a korszerű éttermi konyhákban ma már nélkülözhetetlen eszközökkel – például sous-vide medence, vákuumcsomagoló, holdomat, paco-jet – is rendelkezik, így a hallgatók megismerhetik a legmodernebb konyhatechnológiákat is.

 

„A BGE gyakorlatorientált képzésre törekszik, ami a vendéglátás területén kiemelten fontos. Gasztronómiaelméleti oktatásunk, a tankonyháink és tanéttermeink biztosította gyakorlati lehetőségek révén korszerű, a munkaerő-piac által elvárt tudást nyújtunk hallgatóinknak. Éppen ezért nagy öröm számunkra, hogy a tankonyha felújítása és korszerűsítése még széleskörűbb lehetőségeket teremt számukra" – mondta Sándor Dénes, a BGE Vendéglátás Intézeti Tanszék helyettes vezetője.

„Az, hogy hallgatóink a BGE tankonyháján már tanulmányaik során Európa-szinten is versenyképes körülmények között nyerhetnek betekintést a vendéglátás gyakorlati oldalába, pályafutásuk kezdetén jelentős előnyt jelent majd számukra" – emelte ki Dietz Ferenc, a BGE kancellárja.