Növeli szállodai kínálatát Dubai

Forrás: hotelnewsresource.com

 2017. április 20. 16:43

A jelentős kínálatnövekedés ellenére is kiemelkedően jó foglaltsági eredményt ért el a dubai szállodaipar 2017 első negyedévében.

Előzetes adatok alapján Dubaiban 86,3 százalékos volt a foglaltág az első negyedévben, mely 2,7 százalékos növekedést jelent az előző év ugyanezen időszakához képest.

A RevPAR ugyanakkor 3,9 százalékot esett vissza, 686 AUD volt. Mivel Dubaiban a RevPAR immár két éve folyamatos csökkenést mutat, az STR elemzése szerint az első negyedév foglaltsági eredményei egy esetleges javulás jelei lehetnek.

A foglaltság növekedésében nagy szerepe lehetett, hogy az Emírségek vízumot biztosít a kínai és orosz nemzetiségűeknek – mondta Philip Wooler, az STR szállodapiac-elemző cég közel-keleti és afrikai igazgatója. – Dubaiban pedig amellett, hogy folyamatosan növekszik a kínálat, bővíti a szabadidős látványosságok számát is.

Dubai

Fotó: Pexels

A foglaltság főleg a közép- és alsó kategóriájú szállodákban volt kiemelkedő. A két kategória foglaltsága együttesen évről évre 7,2 százalékos növekedést mutat, míg a luxusszállodáké sokkal visszafogottabb, 0,7 százalékos. A felső-luxus kategóriás szállodák azonban 1,1 százalékos visszaesést mutattak.

Az STR statisztikája rámutatott, hogy a közép- és alsó kategóriás szállodák kínálata sokkal kisebb mértékben növekedett az első negyedévben, mint a felső-középkategóriásoké, melyben 13,9 százalékos növekedés volt mérhető. Ezen kategória foglaltságában 6,7 százalékos növekedést tapasztaltak.

Dubai foglaltságának és kínálatának százalékos változása

Forrás: STR

A piac kínálatának jelentős növekedése mellett a Dubai iránti kiemelkedő kereslet lenyűgöző – véli Robin Rossmann, az STR vezető igazgatója. – Jelenleg is 42 000 szoba épül Dubaiban, mely az egész világon kiemelkedő.