Tovább sújthatja Kárpátalja turizmusát a politikai helyzet

Forrás: MTI

 2014. július 29. 17:55

Az utazások elhalasztását kéri Kárpátalján a közlekedésrendészet az útblokádok miatt. Az MTI híre szerint a Kárpátalja megyei állami közlekedésrendészeti felügyelet (DAI) arra kéri az autósokat, hogy ha tehetik, ne induljanak útnak.

Tájékoztatásuk szerint a megye területén több fő közlekedési utat lezárt a forgalom elől a katonai mozgósítás ellen tiltakozó lakosság.

A DAI kedd délután kiadott közleménye szerint már több mint 24 órája mindkét irányban teljesen le van zárva a Csap-Kijev főútvonal Munkács határában, Beregrákos (Rakosino) község területén. Ugyancsak útzárat létesítettek a tüntető helyi lakosok a Csap–Nagydobrony–Munkács közlekedési útvonal Mezőterebesen (Sztrabicsovo) áthaladó szakaszán.

Egy nap szünet után kedden felújították a teljes útblokádot a tiltakozók a Munkács–Ivano-Frankivszk–Rohatin főúton is a huszti járási Szeklence (Szokirnica) községben.     A közlekedésrendészeti felügyelet közlése szerint Munkács az ukrán-magyar határ irányából a Csap–Nagydobrony–Beregszász útvonalon érhető el.

Kárpátalján a közlekedési helyzet javulását és az útblokádok feloldását attól remélik, hogy kedd délután Valerij Luncsenko, a megye kormányzója hivatalában találkozik és tárgyal a részleges katonai mozgósítás elleni tüntetések képviselőivel. A tucatnyi településen útlezárásokkal kísért kárpátaljai tiltakozó megmozdulások a Munkácsi, Beregszászi, Huszti és Ilosvai járásokat érintik.