Továbbra is versenyben Budapest a francia MICE-piacon

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 2015. április 19. 18:15

A hivatásturizmusban és a francia MICE piacon továbbra is a maximum háromórás repülőúttal elérhető desztinációk a legkeresettebbek, s e kritériumnak Budapest tökéletesen megfelel.

Nem csak küldő országként, hanem a nemzetközi konferenciák résztvevői száma alapján is a francia az ötödik legfontosabb piac hazánk számára.

Ezt támasztják alá a március 24-25-én tartott párizsi Meedex szakkiállítás tapasztalatai is.

A jelenleg ismert adatok szerint a világban évente kb. 10 ezer, 300 főt meghaladó nagyságú nemzetközi konferenciát rendeznek, és meghatározhatatlan a vállalati rendezvények száma. A beruházók nagy kedvvel és hatalmas tőkével fordulnak az ágazat felé, és ez a tendencia elérte hazánkat is. A szakágazat előnye, hogy évekkel előre tervezhető, vendégkörénél fogva „helybe hozza a tudást" és a MICE turisták átlagos költése többszöröse a szabadidős turistákénak. A vendégkör pozitív benyomásait elviszi a világ minden tájára.

 

A Meedex kiállításon az MT Zrt párizsi külképviselete hét magyar társkiállítójával együtt vett részt. A tavalyi év alapján a francia az ötödik legnagyobb küldő piac Magyarország számára MICE területen. A hazánkba irányuló francia MICE-turizmus ösztönzésének érdekében a Magyar Turizmus Zrt. a kezdetektől fogva részt vesz a vásáron, lehetőséget nyújtva partnereinek, hogy B2B találkozókon minősített üzletfelekkel tárgyaljanak és magyarországi projekteket indítsanak el. A magyar stand iránt folyamatos érdeklődés mutatkozott, konkrét üzletkötésekre, megrendelésekre került sor, melyek jelentős számú francia beutazást eredményezhetnek.

Az elmúlt 10 év alatt megduplázódott a nemzetközi szövetségi kongresszusok száma (25 ezerről 50 ezerre nőtt), egyre nagyobb a vállalatok igénye az ülések megtartása iránt, az ún. ösztönző utak teret találtak Európában, és egyre újabb ülésezési és rendezvényformák iránt van igény. A jó megközelíthetőség a második legfontosabb szempont egy-egy rendezvény helyszínének eldöntéskor.

2015. március 29-től újabb járatot indított az Air France Budapestről a francia fővárosba. Az új, 131 férőhelyes A318 géptípussal üzemelő negyedik járat a párizsi Charles de Gaulle repülőtérről délután indul Budapestre, míg Budapestről kora este indul vissza a francia fővárosba. A járatnak köszönhetően még több, az egész világra kiterjedő csatlakozás lesz kényelmesen elérhető.