Továbbra sem túl keresett az Airbnb az üzleti utazók körében

Forrás: turizmus.com

 2022. május 02. 11:48

Bár a koronavírus-járvány alatt nőtt az Airbnb-típusú szálláshelyek népszerűsége az üzleti utazók körében, ez a jelenség, úgy tűnik, nem volt tartós – derül ki a Deloitte áprilisban közreadott jelentéséből.

A tanácsadó cég tanulmánya szerint jelenleg a megkérdezett vállalatok mindössze 9 százalékának foglalási szoftverei kínálnak fel alternatív szálláshelyeket, a cégek 49 százaléka pedig a nem szállodai szállás díját nem is téríti meg az alkalmazottainak.

A szabadidős utazók körében nőtt a nem szállodai szálláshelyek elfogadottsága, egyre többen szoknak hozzá, hogy ilyen típusú szállást foglaljanak. Az üzleti utazóknál más a helyzet – mondta el Mike Daher, a Deloitte közlekedés, vendéglátás és szolgáltatások szektorának igazgatója a skift.com-nak.

Az okok egyrészt jól ismertek: a kapcsolódás hiánya a foglalási eszközökhöz, a kockázati tényezők. De talán még ennél is fontosabb ok Daher szerint, hogy ezekkel a szálláshelyekkel nem lehet hűségpontokat gyűjteni.

Az üzleti utazók ritkán foglalnak alternatív szálláshelyeket

Fotó: ©lightfieldstudios/123rf.com

„Ha az emberek vállalkoznak egy üzleti útra, azt találhatják nagyon érdekesnek és izgalmasnak, mégis úgy tekintenek rá, hogy a magánéletük rovására megy” – tette hozzá Daher. „Távol vagyok a családomtól, a kutyámtól, az otthonomtól, tehát hűségpontokat akarok gyűjteni, és ezeket a hűségpontokat a magáncélú utazásaimon szeretném felhasználni. Ez egy módja a kompenzációnak, a hűségpontok tehát az üzleti utazók választásának fontos tényezői.”

A Deloitte jelentése („Reshaping the Landscape: Corporate Travel in 2022 and Beyond”) itt található.