Tőzsdén a Wizz Air

Forrás: turizmus.com

 2015. február 25. 11:39

Február 25-én reggel megkezdődött a Wizz Air részvények kereskedése a londoni értéktőzsdén, a diszkont légitársaság pakettje iránt igen komoly az érdeklődés.

Jó fogadtatásra talált a Wizz Air tőzsdei bevezetése, a légitársaságot jelenleg 2 milliárd eurós vállalati értékre becsülik, ami egyedülállóan magas a diszkont fuvarozók piaci bevezetése idején.  A WIZZ kóddal jelölt részvényből összesen 23 360 008 darabot bocsátanak ki, 11,5 fontos árfolyamon, amelyekre egész Európában és Amerikában is nagy az érdeklődés mutatkozik – mondta el a bevezetést követő sajtókonferencián Váradi József vezérigazgató.  Hozzátette: a tőzsdei bevezetés kapcsán javulni fog a cég hitelképessége és több forrás jut majd fejlesztésekre, új gépek beszerzésére.

Váradi József szerint az innovatív, dinamikusan növekvő légitársaságoknak a londoni tőzsdén a helyük. A Wizz Air vonzó lehetőséget kínál a közép- és kelet-európai légügyi piacon, ahol a dereguláció, az átlagon felüli GDP-növekedés, a fejlődő középosztály és a nagyszámú lakosság további légiközlekedési keresletet, valamint a diszkont fuvarozók erőteljes elterjedését vonzza. A cég sikerének titkát a vezérigazgató a jó kiszolgálás és az alacsony árak kombinációjában látja, amelyhez kemény munka, profizmus és a személyzet elkötelezettsége is hozzájárul.