Tőzsdére megy a Wizz Air Londonban

 2014. május 21. 21:45

Hosszú várakozás után a Wizz Air valóban tőzsdére megy, piaci információk szerint csütörtökön rántják le a leplet a terveikről. A londoni tőzsdére lépést három bankóriás szervezi, a Barclays, a Citigroup és a JP Morgan.

A magyar társaság a régió legnagyobb fapados légitársasága, több mint 300 járatot üzemeltetnek, 2012-ben 766 millió eurós árbevételt értek el - írja a Reuters.

Közép- és Kelet-Európa legnagyobb fapados légitársasága, a magyar Wizz Airről már az utóbbi időszakban többször is azt írták, hogy a tőzsdére lépést fontolgatják, azonban a legújabb hírek szerint nem kell tovább várni, az IPO-ról szóló konkrét terveket csütörtökön fogja megosztani a társaság. Piaci források szerint Londonban fogják az IPO-t megvalósítani.

A hírügynökség információi alapján az elsődleges tőzsdei kibocsátás fő szervezői a Barclays, a Citigroup és a JP Morgan lesz. Tavaly nyáron már ugyanezt a három bankot felkérték hasonló feladatra, viszont akkor az IPO-ra mégsem került sor.

A Wizz Air első gépe 2004-ben szállt fel, jelenleg 16 bázisuk van Varsótól Bukarestig bezárólag, összességében több mint 300 járatot üzemeltetnek. A cég árbevétele 2012-ben 766 millió euró volt. A rivális fapados légitársaságok, mint az easyJet és a Ryanair már tőzsdén vannak, hozzájuk csatlakozik hamarosan a magyar cég is.