Trendriport az első nyolc hónap szállodai forgalmáról

Forrás: turizmus.com

 2020. október 09. 15:06

Megjelent a Magyar Szállodák és Étternek Szövetsége legfrissebb Trendriportja, amely az első nyolc hónap forgalmi adatait elemzi.

Néhány nappal ezelőtt ismertettük a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elemzését az augusztusi forgalmi adatok alakulásáról. Most elkészült a teljes Trendriport, amely az augusztus havi adatok mellett az első nyolc hónap összesített szállodai forgalmát is elemzi, a Központi Statisztikai Hivatal adatai mellett az STR regionális összehasonlítását is felhasználva.

Az STR adatai szerint például a közép-kelet-európai régióban a vizsgált országok között augusztusban a magyarországi szállodák REVPAR mutatója nettó 22,3€ (b.index:26,8%) volt. Ugyanez Ausztriában 39,7€ (b.index: 42,1%), Csehországban 20,7€ (b.index:30,9%), Lengyelországban 26,5€ (b.index: 50,4%) és Szlovákiában 29,3€ (b.index: 56,9%)volt.

Augusztus végéig csupán négy új szálloda nyílt meg Magyarországon

Fotó: 123rf

A Trendriportból kiderül az is, hogy augusztus végéig Magyarországon 4 új szálloda nyílt meg az idén: az Avar Hotel, Mátrafüred 96 szobával, a Ramada by Wyndham Budapest City Center Hotel 52 szobával, az a&o Hostel Budapest City 114 szobával, illetve a 22. Rendezvényközpont és Boutique Hotel, Budafok 27 szobával.

A Trendriport erről a linkről tölthető le.