Tripadvisor: négy magyar szálloda a világ és Európa legjobbjai között

Forrás: turizmus.com

 2023. május 25. 17:07

A Tripadvisor kihirdette a 2023-as Travelers’ Choice Best of the Best Hotel Awards győzteseit. A legjobbak közé négy budapesti szálloda is felfért, különböző kategóriákban.

A Tripadvisor az utazóktól 2022 során beérkezett, több mint 1,5 millió szállodára vonatkozó értékelési adatok elemzésével határozta meg az év legjobbnak ítélt szálláshelyeit. Az utazási platform Best of the Best elismeréssel jutalmazza azokat a hoteleket, amelyek 12 hónapos időszak alatt nagyszámú, kiemelkedően magas értékelést kaptak a vendégektől. A Tripadvisor 8 millió listázott szereplője közül kevesebb mint 1 százalék kapja meg a Best of the Best díjat, ami a vendéglátás legmagasabb szintű kiválóságát jelzi.

Ami a legújabb szállodai trendeket illeti, az utazók számára a wellness vált a legfontosabb tényezővé, de az all inclusive ellátások és a pihentető karibi úti célok is  felértékelődtek. A Tripadvisor 2023-ra ezért két új alkategóriát – a Legjobb Spa Szálloda és a Legjobb Alvásbarát Szálloda – indított el. A legfrissebb díjazottak között sok új győztes található, ami arra utal, hogy az elmúlt esztendőben egyre újabb helyekre merészkedtek az utazók – olvasható a Tripadvisor összegzésében.

Az utazási listák élén idén Ázsia áll, bizonyítva, hogy a térség ismét fellendült, mint turisztikai célpont. A 25 legjobb új szálloda közül 9, a világ 25 legjobb szállodája közül 8 található Ázsiában, köztük az első helyezett is. Számunkra örömteli, hogy idén négy budapesti szálloda is felkerült a "legjobbak legjobbjai" listákra, ahol különböző kategóriákban értek el helyezéseket.

A Lánchíd budai hídfőjénél található ötcsillagos Hotel Clark Budapest töretlenül harmadik alkalommal kapta meg a Best of the Best minősítést, idén 9. helyezést érve el Európa legjobb szállodáinak 25-ös listáján. Emellett 20. helyezettként ott van a világ 25 legjobb luxusszállodája között, míg ugyanebben a kategóriában az európai mezőnyben a 8. helyet szerezte meg.

Kilátás a Hotel Clark teraszáról

Fotó: Hotel Clark Budapest

Szintén bekerült Európa 25 legjobb szállodája közé a Magyarországon az Év Szállodája 2022 kategórianyertese, a négycsillagos Hotel Moments Budapest, amely 14. helyezett lett a listán.

A világ 25 legjobb alvást biztosító szállodájának listáján 10. helyezést ért el a budavári Baltazar Boutique Hotel.

A kisebb szállodák számára külön kategóriát hozott létre a Tripadvisor, Európa 25 legjobb "small hotele" között a 24. helyet sikerült elcsípnie a Maison Bistro & Hotelnek, amely szintén a budai Várban működik, összesen 17 szobával.

A világ 10 legjobb szállodája a 2023-as Tripadvisor Travelers' Choice szerint:

  1. Rambagh Palace – Jaipur, India
  2. Ozen Reserve Bolifushi – Bolifushi Island, Maldív-szigetek
  3. Hotel Colline de France – Gramado, Brazília
  4. Shangri-La The Shard, London – London, Egyesült Királyság
  5. The Ritz-Carlton, Hong Kong – Hong Kong, Kína
  6. JW Marriott Marquis Hotel Dubai – Dubai, Egyesült Arab Emirátusok
  7. Romance Istanbul Hotel – Istanbul, Törökország
  8. Ikos Dassia – Dassia, Görögország
  9. Ikos Andalusia – Estepona, Spanyolország
  10. Padma Resort Ubud – Puhu, Indonézia

A teljes "legjobbak legjobbjai" hotellistákat itt lehet böngészni.