Tudatos életmód és alkoholfogyasztás

Forrás: Vendéglátás

 2017. június 07. 15:51

A Dreher Sörgyárak az Ésszel Iszom kampányának részeként kutatást végzett az alkoholfogyasztás és egészséges életmód kapcsolatát vizsgálva.

A Dreher Sörgyárak felelős alkoholfogyasztási programja, az Ésszel Iszom kampány keretében közel négyezer felnőttet kérdezett meg 2017 év elején online kérdőív formájában alkoholfogyasztási szokásaikról.

A nem reprezentatív kutatásban arra keresték a választ, hogy a magyar alkoholfogyasztók milyen gyakran, mit és mennyit isznak, mi alapján választanak az egyes italtípusok között, milyen életmódot folytatnak mindemellett, és mit gondolnak a felelős alkoholfogyasztásról.


A kutatás egyik fontos megállapítása, hogy pusztán az alkohol káros hatásainak ismerete nem tántorítja el az embereket az ivástól. Sőt, akik saját megítélésük szerint sokat tudnak az alkohol egészségre gyakorolt hatásáról, kissé gyakrabban fogyasztanak alkoholt, mint azok, akik keveset tudnak róla.

Másik oldalról viszont az is kiderült a felmérésből, hogy a rendszeres sport és az egészségtudatos életmód ritkább alkoholfogyasztást valószínűsít.  A rendszeresen sportoló válaszadók 68 százaléka heti egyszer vagy ennél is ritkábban iszik alkoholt. Az egyáltalán nem sportoló válaszadók között lényegesen több a rendszeresen ivó, 41 százalékuk hetente legalább 2-3 alkalommal fogyaszt szeszes italt.

A teljes cikk a vendeglatasmagazin.hu oldalon olvasható.



Kapcsolódó cikkek

Nemzetközi sörtérkép

2017. június 06.