Tulajdonost vált a Sofitel Budapest Chain Bridge

Forrás: turizmus.com

 2017. november 24. 17:11

Az Orbis eladja a Sofitel Budapest Chain Bridge szállodát, de továbbra is ők üzemeltetik a házat. A márkanév marad, jelentős felújítás kezdődhet.

Az Orbis Hotel Group, Kelet-Európa vezető szálloda-üzemeltetője, aláírta a Sofitel Budapest Chain Bridge hotelre vonatkozó eladási szerződést a Starwood Capital Grouppal és lefektette az üzemeltetés feltételeit - közölte lapunkkal a társaság.

Sofitel Budapest Chain Bridge

Fotó: sofitel.com

A tranzakció keretében, mely a következő hónapokban zárul le az Európai Unió Versenyhivatalának jóváhagyása után, a Starwood Capital Group egyik leányvállalata tulajdonába kerül az ikonikus budapesti luxusszálloda, melyet a „Sofitel” márkanév alatt továbbra is az Orbis üzemeltet egy hosszútávú menedzsment szerződés keretében, melynek kezdeti periódusa 30 év.

A megállapodás részeként a Sofitel Budapest Chain Bridge egy igen jelentős felújításon fog átesni, a Sofitel márkára jellemző modern luxus terek kialakításával. A szálloda teljes eladási ára körülbelül 75 millió eurót tett ki.

„Nagyon örülünk a vezető globális magánbefektetési vállalattal, a Starwood Capitallal kötött megállapodásnak, mely egyben egy potenciális partneri együttműködés lehetőségét is megnyitja a jövőre nézve. Az Orbis Hotel Group portfolió-stratégiájával összhangban a Sofitel Budapest Chain Bridge hotelre megkötött eladási és management szerződések célja a további regionális fejlesztéseink finanszírozása, illetve a befektetett tőke megtérülésének a növelése, biztosítva a fenntartható növekedésünket” – emelte ki Gilles Clavie, az Orbis Hotel Group elnök-vezérigazgatója. „Örömmel vásároltuk meg ezt az ikonikus európai szállodát ezen a népszerű szállodaipari piacon, partnerségben az AccorHotels és az Orbis vállalatokkal” – nyilatkozta Keith Evans, a Starwood Capital Group European Hotels alelnöke.

„Rendkívüli lokációjával és jelentős cash flow-jával a szállodának vonzó növekedési és újrapozicionálási potenciálja van. Befektetésünkkel hasznosítani kívánjuk a Starwood Capital Group szállodaipari szakértelmét, hogy segítsük a jövőbeli növekedést partnereinkkel, az AccorHotelsszel és az Orbis Hotel Grouppal együtt.”

A Sofitel Budapest Chain Bridge része az AccorHotels autentikus luxusmárkájának, amely a helyi kultúrát ötvözi a francia életmóddal, hogy pazar pillanatokat nyújtson nemzetközi utazóknak, akik egyedülállóan elegáns élményeket keresnek. Belvárosi, Duna-parti elhelyezkedésével, a Lánchídra való lenyűgöző kilátásával, luxus spa-val medencével és szaunával, látványkonyhás éttermével és stílusos bárjával, korszerű konferenciatermeivel a Sofitel Budapest egy ikonikus pont Budapest szívében.

Starwood Capital Group

A Starwood Capital Group egy privát alternatív-befektetési vállalat, melynek fő fókusza az ingatlan, energia-infrastruktúra és az olaj- és gázipar. A vállalat leányvállalataival közösen 10 irodával üzemeltet 4 országban világszerte és több mint 3400 munkatársat foglalkoztat. A Starwood Capital Group 42 milliárd dolláros törzstőkét halmozott fel az 1991-es indulása óta és több mint 54 milliárd dollárnyi vagyont kezel.