Túlcsordultak a foglalások az Erzsébet-program oldalán

 2014. március 04. 20:50

Az Index cikke szerint több ezer nagycsaládos frissítgeti napok óta az Erzsébet-program oldalát, hiába nyertek ugyanis nyaralást és fizették be az önrészt, túl sokan akarnak szállást foglalni, a rendszer nem tudja egyszerre befogadni az igényeket.

Indexnek panaszkodó olvasók attól félnek, hogy végül már csak decemberre jut hely a Balaton-partra.

A probléma általános, mindenki ugyanarra panaszkodik.

- Örültünk, pályáztunk, nyertünk. Kifizettük a 17500 forintos önrészt. Vártuk a lehetőséget a március 3-i foglalásról. Viszont csalódás. Két napja nem lehet foglalni. Az ember munka mellett nem tud a gép előtt ülni és lesni mi a helyzet – írta az Index egyik olvasója. - Ha sikerült belépni, akkor 1440 fő van előttem mint várakozó, és időközben kivág a rendszer, hiába csökkent a szám – írja a hírportálnak egy másik csalódott nyertes.

Eközben ugyanezen a napon az MNÜA az alábbi közleményt juttatta el a sajtónak:

„Az Erzsébet-program idei szociális üdülési pályázatain több tízezer ember nyert támogatást, akik a szállásfoglalásban ugyanolyan aktívak, mint a pályázatok beadása során. Azok a nagycsaládosok, nyugdíjasok és fogyatékossággal élők, akik az Erzsébet-program szociális üdülési pályázatain nyertek támogatást, március 3-tól foglalhatnak szálláshelyet awww.erzsebetprogram.hu Pályázatok oldal Szállásfoglalás menüpontja, illetve a telefonos ügyfélszolgálat segítségével. A gyorsabb személyes ügyintézés érdekében az Erzsébet-program Ügyfélszolgálati Iroda Budapesten az V. kerület Báthory utca 12. alatt meghosszabbított nyitva tartással – hétfőtől péntekig 9:00-19:00 óra között – várja a szállásfoglalásukat személyesen intézni kívánó nyertes pályázókat. Az Alapítvány együttműködési megállapodást kötött a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériummal is, így a fővárosi és megyei kormányhivatalok, valamint azok járási hivatalaiban működő kormányablakok személyzete is térítésmentes segítséget nyújt a nyertes pályázóknak szállásfoglalásukkal kapcsolatban.

Az Alapítvány továbbá négy országos hálózattal – az ifjúsági információs és tanácsadó irodákat tömörítő Ifjúsági Szolgáltatók Országos Szövetségével, az Integrált Közösségi Szolgáltató Tereket koordináló Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézettel, az eMagyarország Program végrehajtójával, a Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Intézettel, valamint a Nagycsaládosok Országos Egyesületével (melynek irodái kizárólag a nagycsaládosok számára nyújtanak segítséget) – kötött megállapodást a pályázatok beadása, illetve a szállásfoglalás segítése érdekében. Az elmúlt 40 órában az Erzsébet-program szociális üdültetésének érintettjei közül több mint tízezren már tudják, hogy mikor és hol használják fel az alapítványi támogatást.

Több tízezer ember él a szállásfoglalás lehetőségével szinte azonos időben. A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány türelmet és megértést kér az érintettektől mind az online, mind pedig a személyes foglalások során."

Ahogy arról korábban olvasni lehetett, a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány Erzsébet-program keretében meghirdetett pályázatait már a határidők lejárta előtt lezárták, mert kimerült a keret. Idén a programra 3,5 milliárd forint állt rendelkezésre, a nagycsaládosok számára meghirdetett szociális üdülési pályázatra 43 ezer jelentkezés érkezett, a fogyatékossággal élők közül 6 ezren jelentkeztek.