Tunézia: külföldi díszvendég impozáns tervekkel

 2014. február 26. 20:30

Idén Tunézia az Utazás kiállítás külföldi díszvendége, az örökzöldnek mondható desztináció turizmusa talpra állni látszik. Tunézia a vásárra különleges attrakciókkal készül és tájékoztatót tart, ahova a vásár minden résztvevőjét várja.

Tavaly kevesebb mint 3 százalékos növekedést ért el Tunézia a magyar beutazásban, idén viszont remélhetőleg jelentősen nő majd hazánkból a turisták száma, a tervezett kapacitások mintegy 20 százalékos bővülést vetítenek előre az előző évihez képest – tudtuk meg Leith ben Zakourtól, a Tunéziai Nemzeti Idegenforgalmi Hivatal magyarországi képviseletvezetőjétől.

 

Az is bizakodásra ad okot, hogy szinte már aláírás előtt áll a Tunis Air menetrend szerinti járatának elindítása, mely közvetlen kapcsolatot teremtene a két főváros között, ezáltal a kiutazás nem lenne teljes mértékben a chartereknek kiszolgáltatva. A tárgyalások folyamatosak, a légitársaság elvégezte a gazdaságossági tanulmányokat, így – több halasztás után –remélhetőleg az idei nyári szezonra már menetrendbe állnak a járatai.

Nem véletlen tehát, hogy Tunézia az idei Utazás Kiállítás külföldi díszvendége.

Látványos, 120 négyzetméteres standján (A306/A) egyenesen az észak-afrikai országból érkező kézművesek készítik és kínálják portékáikat, szintén Budapestre jön a tunéziai nemzeti balett tánccsoportja, amely hagyományos zenei aláfestés mellett adja elő produkcióját a nagyszínpadon, mindennap 11 órától.

Utána híres tunéziai divattervező bemutatatóját láthatja a közönség, a 30 ruhából álló kollekció különlegessége, hogy a tervező újszerűen ötvözi a tradicionális elemeket a modernnel. A show minden délután megismétlődik a standon is.

 

A tájékoztató helye és ideje:

Hungexpo B pavilon, Médiaterem (1101 Albertirsai út 10.)

2014. február 28., 10.00


ELŐADÓK:

Mr Abderraouf BETBAIEB - Tunézia magyarországi nagykövete

Mr Fraj BEN SAID - TUNISAIR AUSTRIA közép-kelet európai képviseletének vezetője

Mr Leith BEN ZAKOUR - a Tunéziai Turisztikai Hivatal magyarországi képviseletének vezetője

Mr. Laurent Fauroux - a PUBLICIS FRANCE igazgatója

Tunézia a vásár ideje alatt az A306/A standon várja partnereit és a látogatókat.