Tunézia nem adja fel

Forrás: turizmus.com

 2015. június 30. 23:02

Több, a turizmust támogató intézkedés azonnali bevezetését is bejelentette Salma Elloumi tunéziai turisztikai miniszter, melyek célja a 2015-ös turisztikai szezon támogatása. Időközben hazánkból is csökkent a charterek száma, az utazásszervezők a érdeklődés visszaesése miatt egyet felfüggesztettek.

A miniszteri bejelentések között szerepelt, hogy a turisztikai intézmények hitelt vehetnek fel állami garanciával a 2015-ös, 2016-os tevékenységük megfinanszírozására. A hitelt 2 év türelmi idővel, 7 év alatt kell törleszteni.

 

Az áfa 12%-ról 8%-ra csökkent.

Átütemezik a turisztikai intézmények adótartozásait, és átütemezik a turisztikai intézmények STEG (tunéziai gázszolgáltató) és Sonede (tunéziai vízszolgáltató) szolgáltatókkal szemben fennálló tartozásait.

Törlik a 30 TND kilépési illetéket.

Azon turisztikai intézményeknél, amelyek megtartják az alkalmazottakat továbbra is, az állam átvállalja az alkalmazottak társadalombiztosítási díját.

Minden olyan munkavállaló prémiumra jogosult, akinek a szállodáját bezárták, vagy a szezon kívül nem tudják alkalmazni.

Eközben sajnos az ország nemzetközi megítélése nem változott sokat, igaz, a turisták nem pártoltak el tejesen az országtól. Hazánk azok közé a küldőországok közé tartozik, amelyek "nem ijedősek", ennek ellenére az alacsony töltés miatt le kellett mondani egy chartert, a Kartago Tours szombati járatai egyelőre szünetelnek. A keddi és pénteki járatok elindulnak, de a következő napok foglaltsági adati további összevonásokat is hozhatnak.