Turbucz Ádám: idén elkezdjük az Expo Congress Hotel felújítását

Szerző: PR-cikk

Forrás: turizmus.com

 2024. március 05. 11:52

Elégedett a 2023-as év számaival Turbucz Ádám, a Mellow Mood Hotels általános igazgatója, aki azt is elmondta lapunknak, hogy idén megkezdődik az Expo Congress Hotel felújítása.

Milyen eredménnyel zárta a társaság a tavalyi évet?

Jó év volt a 2023, hozott kihívást és fordulatot is, nem keveset, de az egész évet tekintve elégedettek vagyunk. A teljesítményünket nem hasonlítanám össze más, korábbi időszakokéval, mert úgy gondolom, hogy az eredmények tekintetében új fejezetet kell nyitni, a korábbi évek hüvelykujjszámait teljesen át és újra kell értékelni.Erős bevétellel zártuk a tavalyi évet, nyáron sok vendéget hoztak a budapesti nagyrendezvények: az atlétikai világbajnokság, az Európa-liga-döntő, ezek mellett a Sziget Fesztivál és Forma–1-es futam már régóta megtölti a szállodákat augusztusra.Mi azok közé tartoztunk, akik 2022-ben, a covid után egy nagyon gyors visszaépülést jósoltak, ennek megfelelően ambiciózus terveket rajzoltunk 2023-ra. A bevételi tervünk teljesült – a város és a turizmus jó teljesítménye mellett hála a kollégák kiemelkedő munkájának! – még úgy is, hogy az izraeli konfliktus jelentős elmaradást hozott az év utolsó három hónapjában.

Turbucz Ádám, a Mellow Mood Hotels általános igazgatója

Fotó: Mellow Mood Hotels

Ami a költségoldalt illeti, tudtuk, hogy 2023 a költségek menedzseléséről fog szólni, ráadásul a hitelekre kapott moratóriumok is lejártak, így ennek tudatában kellett már gazdálkodnunk. Szerencsére ebbe a tervbe belefért egy korábban megígért bérfejlesztés, illetve az energetikai hatékonysági beruházások végrehajtása is. Sikerült két új beruházást is megvalósítani: a Párisi Udvarban megnyílt a Cinema Mystica digitális kiállítás, illetve műszakilag elkészült a Belgrád rakparton, a Mahart kikötő tőszomszédságában az új vendéglátó egységünk, ennek megnyitását azonban – tekintettel a Duna-parti terasz jellegére – idén április–májusra ütemeztük.

Mire számít 2024-ben?

Az idei évben egy stabilizált forgalmat várok, új, jelentős nemzetközi rendezvények nem lesznek Budapesten, ráadásul a futball Euróba-bajnokságnak és a párizsi olimpiának biztosan lesz elszívó hatása, viszont a költségek is stabilizálódni látszanak, ezenfelül várjuk a korábbi energiahatékonysági beruházásaink beérését is. Jövőbe vetett hitünket mi sem bizonyítja jobban, mint hogy – folytatva a 2020-ban megkezdett szállodamegújítási tervünket – idénre tervezzük az Expo Congress Hotel teljes körű felújítását. Ezt a Hungexpo megújulásának eredményeképpen ugrásszerűen megnövekedett forgalom is indokolja. Az új projektekről egyelőre nem szeretnék nyilatkozni, remélem, hogy majd év végén örömmel számolhatunk be ezekről is.

Humán erőforrás oldalon is jelentős fejlesztéseket hajtottunk végre, főleg szervezetátalakítási oldalon. Próbáljuk meglévő erőforrásainkat úgy átrendezni, hogy az általános, mindenre kiterjedő funkciókat specializáljuk, így egyes, megítélésünk szerint, kulcsterületekre kiemelkedő figyelmet tudunk fordítani.

Ennek eredménye, hogy az elmúlt években, a vendéglátásfókuszra erősítve, szervezeten belül is elkülönítettük ezt a részleget, amely élére a szakma egy jeles képviselőjét sikerült megnyerni, erről majd külön közleményben fogunk tájékoztatást adni. A vendéglátási részleg esetében nemcsak a már meglévő egységek működését vizsgáljuk felül, hanem az új projektek tekintetében is kiemelt szerepe lesz.

Úgy gondoljuk, hogy Budapest turisztikailag van olyan erős és értékes, mint a régió húzó desztinációi. Ebbéli hitünk, valamint az az önbizalmunk, hogy eléggé tapasztalt és felkészült szállodások vagyunk, alapot adnak arra, hogy bátran tekintsünk előre.