Turistabusz-közlekedés, a Bálna jövője és a BFTK munkaterve a turisztikai kerekasztal előtt

Forrás: turizmus.com

 2015. május 11. 21:28

Az elmúlt bő két hónapos intenzív egyeztetés eredményeként május 11-i ülésén a Fővárosi Turisztikai Kerekasztal elfogadott egy, a turistabusz-közlekedésre vonatkozó, BKK-val is egyeztetett koncepciót, amely alapján előterjesztés készülhet.

A külön munkacsoport által kidolgozott javaslatcsomaghoz a BKK jelenlévő vezérigazgatója, Dabóczi Kálmán kiemelte: az együttműködés híve, ami számára értékteremtő elköteleződést jelent. Mint mondta, a változtatásokat érdemesnek látja néhány könnyebben megvalósítható azonnali intézkedéssel kezdeni, ezt követően, illetve ezzel párhuzamosan megfogalmazhatók a hosszabb távú, stratégiai célok.

 

Az azonnali intézkedések között szerepel a Bálnától a kiskörút felé irányuló forgalmi rend megváltoztatása május 31-ig, amikortól a Corvinus Egyetem előtti, forgalom elől lezárt területen áthaladhatnak majd a turistabuszok a Fővám tér irányába. A Dráva utcánál az alsó rakparton ingyenes parkolót alakítanak ki a buszoknak hosszabb távú várakozásra, a budai oldalon, a Fő utcán kísérleti jelleggel a jobb oldalon csak a tömegközlekedés, a taxik, a turistabuszok és a kerékpárosok közlekedhetnek majd. Május 1-től a Lánchíd utcában új forgalmi rend lép életbe, és augusztus 31-ig lezárják az átmenő forgalom elől. A további munkába bekapcsolódik majd az I. és V. kerületi polgármester is.

Az ülésen arról is döntés született, hogy munkacsoport jön létre a Bálna turisztikai hasznosításának, turizmusban betöltött szerepének kitalálására, segítésére.

Pap Mária turisztikai divízióvezető a BFTK munkatervét ismertette, melyben fontos szerepe kap a Budapest Kártya bővítése és minél hatékonyabb értékesítése, az információs irodák hálózatának újragondolása, a belföldi vendégkör növelése, a termékfejlesztés, turizmus stratégia kidolgozása.