Turisztikai Diótörő az online jegyében

Forrás: turizmus.com

 2015. szeptember 23. 17:30

A kor kihívásaira adható válaszokra helyezte a hangsúlyt a Kontakt Műhely szeptember 23-i konferenciája, amelynek a Pesti Vármegyeháza adott otthont, s előadásai zömmel az online eszközök támasztotta új feladatokra koncentráltak. Az eseményen előadást tartott Ruszinkó Ádám helyettes államtitkár is.

Bár sok, kifejezetten szállodákról és szállodáknak szóló előadás szerepelt a programban, a közönség soraiban nemcsak ez az iparág, hanem a turizmusnak minden ága, így például TDM szervezetek is képviseltették magukat, hiszen mint mondták, a trendek, a kihívások és a feladatok sok tekintetben egyformák, vagy nagyon hasonlóak.

A délelőtt folyamán plenáris ülés keretében volt szó az értékesítés új trendjeiről és kihívásairól Csanádi András, az Accor Hotels e-commerce managere előadásában, aki számos adattal és összefüggéssel illusztrálta, miért nagyon fontos odafigyelni a piac gyors változásaira, és hogy ezekre árazásban, értékesítési eszközökben és csatornákban, marketingben hogyan érdemes a leghatékonyabban reagálni. Ejtett néhány szót a technológiai fejlesztésekről is, mint például azt online check in/check-out vagy a mobillal nyitható ajtók, de az online eszközök és trendek álltak az őt követő előadó, Somló András, a Kontakt Műhely turisztikai online marketing tanácsadója prezentációjának fókuszában is. A célcsoportra történő hatékony fókuszálástól a jó weboldalon át a közösségi felületek okos használatáig és a Google eszközök ügyes alkalmazásáig alaposan áttekintette, mi mindenre érdemes odafigyelni manapság.

A délelőtt záró előadását Ruszinkó Ádám helyettes államtitkár tartotta meg, aki a statisztikai mutatók mellet ismertette a 2014-2020-as pályázati lehetőségeket is.

A délután workshop jelleggel, kisebb létszámú szekciókban folytatódott. A társaság hallhatott best practise-ekről az online marketingben Kocsis Márk, az AS Services üzletágvezetőjének vezetésével, hírlevélküldésről és CRM-től Juhász Attilától, a MiniCRM Zrt. stratégiai tanácsadójától. Egy szállodai és egy vendéglátóipari best practise is bemutatkozott, a Bo Hotels sikereinek titkát Péter Zsuzsanna értékesítési igazgató és igazgatóhelyettes fedte fel, a Hadik Kávéház és a Szatyor Bár és Galéria újjászületéséről Bosznai Tibor művészeti vezető beszélt.

A hasznos és praktikus előadássorozat november 3-án Google-nappal folytatódik majd, melynek helyszíne a Google Grund lesz.