Turisztikai infopont nyílt Pakson

Forrás: turizmus.com

 2015. szeptember 20. 18:18

Paks Város Önkormányzata új turisztikai információs pontot nyitott a város legszebb, óvárosi részében, ami az elmúlt évek során folyamatosan megújult.

Elsőként a régi Erzsébet Nagy Szálloda nyitott meg négycsillagos szállodaként, a városi múzeum jelenleg is átalakítás alatt áll, várhatóan év végén adják át a majd egymilliárdos beruházás eredményekén újjászülető múzeumkomplexumot. Az információs pont érdekessége, hogy egy helyi termékeket kínáló üzleten belül alakították ki, így a turisták az információk mellett egyből a helyi termékeket is megvásárolhatják.

 

Az irodát hétfői megnyitása óta szép számban keresték fel német, angol és orosz turisták. Az iroda az Erzsébet Nagy Szálloda****, a Deák-ház (múzeumkomplexum része), a Paksi Városi Múzeum és a dunai sétányhoz vezető út szomszédságában található. A turisztikai pontban elérhetőek a városi és megyei többnyelvű kiadványok, illetve igény esetén a város ingyenes, másfél órás idegenvezetést biztosít a Paksra érkező csoportok számára. A két szerepkör, a helyitermék-bolt és a turisztikai információs pont összekapcsolása nem véletlen, mivel a városvezetés határozott álláspontja, hogy a helyi termékek előállítása és a turizmus kölcsönösen erősíthetik egymást.

 

A termékek számára a turisztikai szolgáltatón keresztül a turisták is piacot jelentenek, míg a turizmus számára a helyi termékek tájjellegű terítéket, valamint reklámanyagként is használható, a térségi kínálatot népszerűsítő ajándéktárgyakat biztosítanak. A Paksra látogatók egy helyen, minőségi környezetben találják és kapják meg a számukra fontos információkat, egyúttal a térségre jellemző helyi specialitásokat, így az egymásba kapcsolódó turisztikai szolgáltatások komplex idegenforgalmi kínálatot nyújtanak.