Turisztikai megaberuházást adtak át Bükfürdőn

Forrás: turizmus.com

 2016. november 27. 11:41

Akár százezer vendégéjszakát is hozhat évente a nyugat-dunántúli régió turizmusa számára a 3,5 milliárd forintos beruházással megújult, november 25-én megnyílt Caramell Premium Resort, amely wellness-, konferencia- és élményközponttal várja vendégeit, mintegy 3,5 hektáron.

A szakmai megnyitón Glázer Tamás, a Caramell Premium Resort igazgatója köszöntőjében elmondta: a bükfürdői Hotel Caramell – Magyarország első holisztikus szállodája – 2012-ben az ország egyik legnagyobb turisztikai beruházásába kezdett az Új Széchenyi Terv keretén belül, az Európai Unió támogatásával. A 4*superior besorolásra pályázó resort magas minőségű, egyedi igényekre szabható kínálata révén és nagy befogadóképességű konferencia-központjának köszönhetően a települést felhelyezi Magyarország hivatásturisztikai térképére.

 

Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára előadásában hangsúlyozta: a 3,5 milliárd forintból megújult Caramell Premium Resort – amellett, hogy egyedi turisztikai attrakciót kínál – több mint 50 új munkahelyet is teremt a régióban. A beruházás példát ad az átgondolt turizmusfejlesztésre, a környezettudatosságra és a társadalmi felelősségvállalásra is. Az államtitkár hozzátette: a 2007–2013-as uniós időszakban több mint 1119 turisztikai projekt kapott uniós támogatást, amely összesen 444 milliárd forintnyi beruházást megvalósítását segítette, a 2014–2020-as uniós költségvetési időszakban pedig az ágazat ismét tekintélyes fejlesztési forrásokkal rendelkezik.

 

Németh Sándor, Bük polgármestere kiemelte: Bük vonzerejét a nemzetközi szinten ismert és elismert gyógyvizén kívül mára már számos turisztikai attrakció biztosítja, húsz település tartozik a növekvő népességű város vonzáskörzetébe. Bük kilenc szállodájában évente több mint 800 ezer vendégéjszakát regisztrálnak.

Niklai Ákos, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke elmondta: a beruházás révén Bükfürdő, mint komplex turisztikai desztináció tovább erősödött, az egyéni és csoportos vendégek fogadásán túl jelentős hivatásturisztikai úti céllá is válhat. A bővülő technikai feltételek minőségi szolgáltatások nyújtására adnak lehetőséget, melynek köszönhetően a térségnek a belföldi piac mellett a külföldi (osztrák, német, cseh, szlovák) piacokon is lehetősége nyílik erőteljes jelenlétre.

Budapest és Hévíz után Bük a harmadik legnépszerűbb magyarországi város a külföldiek körében, 2015-ben ez 406 ezer külföldi vendégéjszakát jelentett. A hazai települések bevétel szerinti rangsorában a hetedik, az összes vendégéjszakát tekintve az ötödik helyet foglalta el tavaly a KSH adatai alapján.


 

Wellness, MICE és aktív kalandok

A Caramell Premium Resort 142 szobával, 2000 m2-es szabadtéri- és beltéri wellnessvilággal (egyedülálló módon két elkülönülő wellness- és szaunarészleggel), 100-féle szépészeti- és gyógykezeléssel, valamint ayurvedikus egészségközponttal várja vendégeit. Standard kétágyas szobái 28–33 m2 alapterülettel a nyugat-magyarországi régió legtágasabb szállodai szobái. A resort az egyetlen olyan wellnessszálloda Magyarországon, amely saját kristályszerkezetű kalandparkkal, mászó- és kötélpályával rendelkezik.

 

Az új létesítmény számos gyerekbarát szolgáltatással (kül- és beltéri játszóterek, gyermekmedencék, gyermekanimációs program és klub) csábítja a családosokat, emellett a Nyugat-Dunántúlon egyedülálló módon, összesen 700 fős befogadóképességű konferencia komplexummal rendelkezik, így igény szerint adhat otthont nagyszabású konferenciáknak, üzleti megbeszéléseknek, céges és családi rendezvényeknek, de akár önálló kiállítási helyszínként is működhet.

 

Bük könnyebb elérhetőségét az októberben átadásra került új gyorsforgalmi út segíti, jelentősen lerövidítve a Budapest felől autóval érkezők menetidejét.

 

Nyitás előtti megméretés

A hivatalos nyitást megelőző napon az MSZÉSZ közgyűlését fogadta a ház. A kollégákat köszöntve Glázer Tamás szállodaigazgató, nem kis derültséget keltve, megjegyezte: amint hazamegy az ünneplő közönség, nekiállnak és befejezik a házat...

Akik ott voltak, azok láthatták, van még mit simogatni az épületen, de érezhették azt is, a személyzet mindent elkövetett, hogy feledtesse a hiányosságokat. Az MSZÉSZ gálavacsoráján Niklai Ákos elnök nem véletlenül tapsoltatta meg a Caramell csapatát.

 

A kép jobb oldalán, Niklai Ákos MSZÉSZ elnök mellett Hende Csaba, a térség országgyűlési képviselője az avatási ünnepségen.