Turisztikai óriásberuházás Kínában magyar szakmai háttérrel

Forrás: turizmus.com

 2017. december 04. 16:23

Chongquing város közelében medical spa központ, szállodák, gyógyászati és konferencialétesítmények épülnek magyar szakmai tanácsadók segítségével.

Li Ko-csiang kínai kormányfő vezetésével tartották meg november 27-én és 28-án a Kína és 16 közép- és kelet-európai ország együttműködési keretének (16+1) soron következő csúcstalálkozóját Budapesten. A kínai és a magyar miniszterelnök kétoldalú tárgyalásaival párhuzamosan több állami és magán vállalati együttműködés született, amelyről a két miniszterelnök tájékoztatta a sajtót.

Ennek keretében a Loncin Holding & Co. kínai óriáscég megállapodott a mySpirit Kft.-vel - amely a Spirit Hotel Thermal Spa tulajdonosainak egyik projekt cége -, valamint a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) Zrt.-vel a Csungking városának közelében tervezett több mint 400 milliárd forintos szálloda és turisztikai fejlesztésben történő közreműködésről - tudta meg lapunk a sárvári szállodától.

Csongking

Fotó: wikipedia

A termálvízzel rendelkező területen egy medical thermal spa város és turisztikai központ, valamint több 6, 5 és 4 csillagos szálloda és a hozzátartozó gyógyászati, konferencia és egyéb kisegítő, szórakoztató épületek kerülnek felépítésre.

A szerződés szerint a mySpirit Kft. feladatai a teljes beruházás és a medical spa koncepciójának kidolgozására, a szállodák és egyéb épületek tervezésére, a berendezések és felszerelések összeállítására, továbbá a működtetés know-how-jára és a személyzet betanítására terjednek ki.

A megbízás elnyerésére több nagy nyugat-európai spa szálloda is pályázott, de a Spirit Hotel Thermal Spa*****superior szolgáltatásainak megtekintését és kipróbálását követően a beruházó választása a magyar pályázóra esett.