Turisztikai projektek a Kreatív Magyarország legjobbjai között

Forrás: turizmus.com

 2016. február 21. 17:41

A napokban zárult a kreatív szektor értékmenedzsmentjével foglalkozó Super Channel által immár harmadik alkalommal megrendezett Highlights of Hungary. A kurátorok által kiválasztott ötvenhárom jelöltből került ki az a tíz közönségdíjas, akikre a szavazási időszak alatt több mint tízezren voksoltak.

A Forbes, az Instyle, valamint Budapest Főváros Önkormányzata és a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. jóvoltából három különdíj is átadásra került.

Az idei győzteseket látva egyre népszerűbbek azok a kezdeményezések, amelyek kimozdítanak minket az online világból, és valódi, kézzelfogható élményekkel gazdagítanak bennünket - mondta el Remete Tibor, a Super Channel kreatív igazgatója, a Highlights of Hungary ötletgazdája.

A tizedik helyezett Kreinbacher Birtok az indoklás szerint az egyre menőbb magyar gasztronómia és dizájn ideális kombinációja: a somlói borászat legfinomabb borait közép-európai szinten is egyedülálló környezetben lehet elfogyasztani.

 

A kilencedik helyen a Miskolci Autista Alapítvány által létrehozott Maacraft végzett,  a nyolcadik helyre a szülei megrázó szerelmi történetéből az év egyik legsikeresebb regényét író, majd pedig filmet készítő Gárdos Péter munkája, a Hajnali láz került. A hetedik a Bánkitó Fesztivál, a hatodik a Művészetek Palotájában életre hívott Autizmusbarát Kakaókoncert. Az ötödik  a Midnight Music, éjfél előtt fél órával kezdődő komolyzenei koncertsorozat célja, hogy a klasszikus zenét kimozdítsa megszokott környezetéből és közelebb hozza a fiatalokhoz. A dizájn mint az újítás eszköze jelenik meg a negyedik helyen végző Kéktúra pecsételődobozokban is, amelyeket Magyarország legnépszerűbb turistaútvonalán a Magyar Természetjáró Szövetség munkatársai állítottak fel, lehetőséget adva az egyedi pecsétek begyűjtésére a természetet szeretők számára.

A harmadik helyen A nagy DIY könyv zárt, amely nem csupán 2015 egyik legszebb nyomtatott könyve, de a Do It Yourself mozgalom hazai bibliája is, amelyben 21 hazai blogger lakberendezéssel kapcsolatos ötletei találhatóak. A második helyezett MagikMe az innovatív és társadalomtudatos dizájn remek példája. A Pillangó nevű libikókát mozgássérült gyerekek is tudják használni, a szülők által létrehozott projektet pedig már az UNICEF is felkarolta.

2015 legkreatívabb projektjének a magyar közönség az EggMapet választotta. Sátor Dénes és Sátor Tamás közös munkája egy olyan városi térkép, amely a digitális megoldásokkal szemben offline megoldást kínál, ám szó szerint tenyérnyi helyen is elfér, és az időjárás minden viszontagságának képes ellenállni.