Turizmus és államiság

Forrás: turizmus.com

 2015. június 14. 15:05

A Szlovén Köztársaság nemzeti ünnepe, önálló államiságának 24. évfordulója tiszteletére tartott fogadáson, a budavári Hadtörténeti Múzeumban, június 12-én a turizmusnak jutott a főszerep.

A meghívottak – a diplomáciai protokollnak megfelelően – többnyire a Budapestre akkreditált nagykövetek voltak, s csak kisebb részben képviseltették magukat a magyar kormányzat és üzleti élet szereplői, mégis, az este keretét a szlovén turizmus és gasztronómia bemutatkozása adta.

 

A megjelenteket köszöntötte  Karl Erjavec, a Szlovén Köztársaság külügyminisztere, Szabó László külgazdasági és külügyminiszter-helyettes, valamint Ksenija Škrilec, Budapestre akkreditált nagykövet és szállodavállalatok is.

A vendégek szlovén étel- és italkülönlegességeket kóstolhattak, miközben, egy tangóharmonika művész gondoskodott a háttérzenéről. Az est házigazdája a Spirit Slovenia, azaz Szlovénia turisztikai hivatala volt, de képviseltették magukat szlovén régiók és szállodavállalatok is.

Harangozó Dávid felvételén a szlovén külügyminiszter és a magyarul kiválóan beszélő nagykövetasszony, a háttérben a fogadásra érkező vendégek egy része.