Turizmus restart – konferencia és együtt gondolkodás az ágazat jövőjéről

Forrás: turizmus.com

 2021. április 30. 11:22

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Kereskedelmi Tagozata és V. Turizmus és Vendéglátás Osztálya május 5-én online konferenciát tart a turizmus jelenlegi helyzetéről, az ágazat jövőjéről.

A turizmus a pandémia által leginkább sújtott ágazat. Szállodák, vendéglátóhelyek többsége zárva, utazási irodák, rendezvényszervezők, idegenvezetők munka nélkül. A nyitás fokozatos lépéseit a kormány a beoltottak számához köti; 3,5 millió fő beoltottságának elérésével kinyithattak a teraszok, a 4 millió fő elérésével a szállodák, a vendéglátóhelyek belső helyiségei stb. de csak a védettségi igazolvánnyal rendelkezők vehetik igénybe a szolgáltatásokat.De hol maradnak a rendezvények, fesztiválok? És mikor számíthatunk a külföldi vendégekre, amelyekből a budapesti szálláshelyek és a kapcsolódó szolgáltatások érzékelhető bevételre tudnának szert tenni? A virológusok óva intenek a járvány feltámadásától és az újabb bezárási hullámtól. A szakmabeliek pedig a fennmaradásért harcolnak. De valójában mi is a helyzet a turizmusban? Ki tudta túlélni ezt az egy évet és milyen problémákkal küzdenek az újra nyitás során a vállalkozások?

Ilyen és hasonló kérdésekre keresik a választ a konferencián, kitekintve a határon túlra, a V4-ek országaiba és Szerbiába is.

 

A konferencia időpontja: 2021. május 5. (szerda), 13 óra

Előadók és a részletes program ITT olvasható.

A rendezvényen való részvétel térítésmentes, de előzetes regisztrációhoz kötött, ezért részvételi szándékát feltétlenül jelezze a BKIK regisztrációs felületén Turizmus restart – Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (bkik.hu) a lap aljára görgetve.

Konferenciaszoba elérési útja:

https://us02web.zoom.us/j/88076396328?pwd=RS9UaEhLREc4V0NvS3g3aW95RitSUT09

Amennyiben nem a fenti elérési útvonal használatával jelentkezne be a videó konferencia hívásba, annak azonosítói a következők:

Meeting ID: 880 7639 6328

Passcode: 585458