Turizmus Világnapja Bükfürdőn faültetéssel

Forrás: turizmus.com

 2019. szeptember 30. 16:24

A faültetés jelentőségére hívja fel a figyelmet a „10 millió fa ” elnevezésű civil kezdeményezés, ami egyre nagyobb visszhangot kap az országban.

A klímaváltozás és a globális felmelegedés egyetlen és leghatásosabb ellenszere, ha fákat ültetünk, ezzel is csökkentve az emberi tevékenység által előállított légköri szén-dioxid felhalmozódását. Ehhez a környezetvédelmi civil szervezethez nyújtotta be csatlakozási szándékát a Bük, Bükfürdő Közhasznú Turisztikai Egyesület (BBKTE) menedzsment szervezete.

Bükfürdőn az első fát – egy szomorú eperfát – a Caramell Premium Resort **** superior udvarán ültette el Spilenberg Andrea, a BBKTE elnöke és Csere András szállodaigazgató a Turizmus Világnapján.

Spilenberg Andrea, a BBKTE elnöke és Csere András, a Caramell Premium Resort igazgatója elülteti az első fát

Fotó: BBKTE

A fürdőváros adottságai, az arra felépített slow irányvonal és kommunikáció, a fenntartható turizmus és a klímaváltozás turisztikában is érezhető hatásai együttesen arra ösztönzik a turizmus helyi résztvevőit és egyesületeket, valamint a civileket, hogy csatlakozzanak a közösséghez.

A közösségi média felületen létrehozott bük-bükfürdői oldalon várják mindazok csatlakozását, akik egyetértenek a kezdeményezéssel. (X)