Rendhagyó módon ünnepelték a Turizmus Világnapját a veszprémi egyetemen

Forrás: turizmus.com

 2023. szeptember 28. 19:12

Rendhagyó módon ünnepelte Veszprémben a Turizmus Világnapját a Pannon Egyetem idén 20 éves Gazdaságtudományi Karának Turizmus Intézeti Tanszéke.

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségével (MSZÉSZ) együttműködve bemutatták a szövetség 50 éves évfordulójára készített és az elmúlt pár mozgalmas év eseményeivel kiegészített kiállítás anyagát. A Turizmus Intézeti Tanszék folyosóján több hónapon keresztül megtekinthető az 55 éves szervezet és a szállodaipar története, mely a fiataloknak jó lehetőséget ad arra, hogy jobban megismerjék a szakmát.

A magyar szállodaipar története a Turizmus Intézeti Tanszék folyosóján Veszprémben

Fotó: MSZÉSZ

A kiállításmegnyitó köré szervezett eseményen a résztvevőket köszöntötte Fehérvölgyi Beáta, a Gazdaságtudományi Kar dékánja, majd Gyurácz-Németh Petra intézetigazgató beszédében hangsúlyozta az MSZÉSZ-szel való együttműködés fontosságát, valamint a gyakorlatorientált képzés előnyeit.

Az eseményt színesítette egy rövid kvíz is, melyben a hallgatók mérhették össze tudásukat a szövetségről és általánosságban a turizmusról. A kiállítás megnyitóján részt vett Sárvári-Deák Zsófia, az MSZÉSZ főtitkára is, aki beszédében kiemelte a szállodaipari munka sokszínűségét, változatosságát, szépségét, arra biztatva a hallgatókat, hogy ezt a hivatást válasszák.

Így köszöntötték a hallgatók és az oktatók a Turizmus Világnapját Veszprémben. Sárvári-Deák Zsófia, az MSZÉSZ főtitkára az első sor bal szélén, Gyurácz-Németh Petra intézetigazgató a második sor jobb szélén

Fotó: MSZÉSZ