Turizmusnap Bécsben

Forrás: MTI

 2015. október 01. 16:43

Budapest kulturális vonzerejéről szólt az idei Nagy Magyar Turizmus Nap, amelyet csütörtökön tartottak a bécsi magyar nagykövetségen. A rendezvényre az elmúlt évek gyakorlatához hasonlóan mintegy 140 osztrák turisztikai partner és utazási iroda regisztrált látogatóként.

Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) turizmusért felelős helyettes államtitkára az MTI-nek elmondta: szeretnék, ha az osztrák turisták Budapestnél tovább is jutnának az országban, ezért a már megszokott nyugat-dunántúli desztinációkhoz képest, újabb, kelet-magyarországi programokat is bemutatnak Bécsben.

Ruszinkó Ádám találkozott Josef Peterleithner, az Osztrák Utazási Szövetség (ÖRV) elnökével is, amelyről az MTI-nek azt mondta: nagy megtiszteltetés, hogy az ÖRV az éves közgyűlését október második felében Debrecenben tartja majd.

Josef Peterleithner, az Osztrák Utazási Szövetség (ÖRV) elnöke az MTI-nek arról beszélt, hogy Magyarország turizmusa nagyon jó irányba, halad és helyesnek nevezte az országban található sokszínűség bemutatására tett erőfeszítéseket. Meglátása szerint az osztrák turisták Magyarországon a rövidebb utazásokat részesítik előnyben, a színes kulturális, szabadidős és gasztronómiai kínálatot, valamint a minőségi kikapcsolódást keresik. Ez utóbbi pedig nem a csillagok számában mérhető, hanem a precíz szolgáltatásban, jelentse ez akár a pontosságot, a jó infrastrukturális ellátottságot vagy akár a helyi alapanyagokból álló gasztronómiai kínálatot.

Kovács Balázs, a Magyar Turizmus Zrt. ausztriai külképviseletének vezetője megnyitóbeszédében hangsúlyozta: az ötödik alkalommal megrendezett események tapasztalati mutatják, hogy a résztvevők 70 százalékának rövid időn belül konkrét, akár hosszú távú üzlete származott a bécsi turizmusnap látogatásából.

Az eseményen 29 magyar turisztikai vállalkozás, kulturális intézmény és szálloda ismerteti kínálatát a bécsi magyar nagykövetségen. Idén többek között a Müpa Budapest, a Magyar Állami Operaház, a Zeneakadémia, a Várkert Bazár, a Bálna Budapest, Budapest környéki hotelek és szolgáltatások mutatkoznak be az osztrák piacon, összesen 18 képviselet vonul fel a fővárosból és vonzáskörzetéből. A Liget Budapest Projekt pedig a Magyar Turizmus Napon mutatkozott be először a bécsi közönség előtt.

Az ország déli régióját szegedi, makói, kalocsai, gyulai, mórahalmi, tiszakécskei és a városok környékén található kulturális intézmények és vendéglátóhelyek képviselik, összesen 11 szolgáltató vesz részt a bécsi szakmai napon a dél-alföldi régióból.

Az eseményt a bécsi magyar nagykövetség, a bécsi Collegium Hungaricum és a Magyar Turizmus Zrt. ausztriai külképviselete szervezte.