Tűz volt a bükfürdői Greenfield szállodában

Szerző: Irházi János

Forrás: turizmus.com

 2023. január 15. 17:42

Szombaton hajnalban tűz ütött ki a Greenfield Hotel Golf & Spa-ban, de senki nem sérült meg, és a vendégek másnap újra elfoglalhatták szobáikat.

„Lánggal égés történt, és elsőként a Csepregi Önkormányzati Tűzoltóság egysége érkezett a helyszínre, ők porral oltóval fékezték meg a lángokat" – nyilatkozta lapunknak Kovács András, a Vas Megyei Szent Flórián Tűzoltó és Polgári Védelmi Szövetség elnöke, amelyhez a csepregi alakulat is tartozik.

„A szálloda recepciósai szakszerűen és szabályszerűen leterelték az udvarra, az előcsarnokba a vendégeket, a csepregi egység pedig megszüntette a tüzet, majd átszellőztették az épületet.Az érintett szobába természetesen nem térhettek vissza a lakók, ők és a füst miatt lakhatatlanná vált további szobák lakói másik szobákba költözhettek" – magyarázta a Turizmus.com-nak.

A katasztrófavédelem információi szerint a helyszínre kiérkeztek a szombathelyi hivatásos tűzoltók, valamint a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is, a szálloda időszakos kiüresítése pedig több mint 200 vendéget érintett.

Elektromos hiba okozta a tüzet a szállodában, szerencsére nem sérült meg senki

Fotó: Greenfield Hotel Golf & Spa

Lapunk vasárnap közvetlenül is érdeklődött a szállodánál. Kálmán-Vörös Júlia, a szálloda marketingmenedzsere a történtekről azt nyilatkozta, hogy „péntek éjjel sajnos egy kisebb tűz ütött ki szállodánkban az egyik szoba előterében egy elektromos hiba miatt. A protokoll szerint a vendégeket azonnal kiterelték, a szállodában dolgozó kollégáink és a tűzoltók gyors reagálását követően a tüzet sikerült hamar eloltani, hisz alapvetően egy szoba volt csak érintett. Személyi sérülés nem történt. Kollégáink azonnal megkezdték a szoba takarítását és szellőztetését. Nagyon hálásak vagyunk a szállodában pihenő vendégeink együttműködésért és a tűzoltóknak a munkájukért! A szálloda azóta is zavartalanul működik tovább, az érintett szoba felújításának, helyreállításának pedig nekiláttunk" – közölte lapunkkal.