Tűz volt a felújítás alatt álló párizsi Ritz Hotelben

Forrás: MTI

 2016. január 19. 14:24

Hatalmas tűz ütött ki kedden a legendás párizsi Ritz Hotelben, amely jelenleg felújítás alatt áll és így teljesen üres - közölték a francia hatóságok.

Az ismeretlen eredetű tűz terjedését a tűzoltóság megállította, senki nem sérült meg, az épületből 150 munkást evakuáltak.

"A tűz kora reggel a hotel legfelső, hetedik emeltén ütött ki. Senki nem volt ott és senki nem sérült meg" - mondta Yvon Bot, a párizsi tűzoltóság szóvivője.

Miközben Párizs felett reggel mindenfele lehetett látni a füstoszlopot, a prefektúra a Twitteren "hatalmas tűzről" számolt be, és azt kérte az autósoktól, hogy kerüljék el az elegáns Vendome tér környékét, ahol a luxusszálloda található.

Fotó: metro.co.uk

A tűzoltóság azt közölte, hogy a tűz jelentős területet érintett. "Ügyeltünk arra, hogy ne terjedjen át az egész emeletre és a tetőszerkezetre" - jelezte a szóvivő. A tűz terjedését megállították, de a teljes oltás "még hosszú ideig eltarthat". A műveletben mintegy hatvan tűzoltó vesz részt, a környező utcákat lezárták a forgalom elől.
A tűz reggel 6 órakor ütött ki a 2012 februárban teljes körű felújításra bezárt hotelben. Az újranyitást eredetileg 2016 márciusra tervezték.

Az igazságügyi minisztérium tőszomszédságában található luxusszálloda tulajdonosa Mohammed al-Fajed egyiptomi milliárdos, Dodi al-Fajednek, Diana hercegnő utolsó élettársának az apja. A pár a Vendome téri szállodában töltötte utolsó estéjét, mielőtt 1997-ben halálos autóbalesetet szenvedtek a francia fővárosban.

A francia főváros egyik legelegánsabb szállodájának számító, 1889-ben megnyílt Ritzben gyakran szállnak meg ismert emberek, filmsztárok, politikusok. A patinás szálloda legutóbbi nagyszabású felújítását több mint harminc éve, 1979-ben végezték el.