Üdülőt vásárolt a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete

Forrás: turizmus.com

 2019. március 11. 14:59

Úttörő kezdeményezés a Kárpát-medencében, hogy a KMNE a magyar kormány támogatásával hegyi panziót vásárolt tagjai számára.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja együttműködésének fejlesztéséért és a Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Program koordinálásáért felelős miniszteri biztos, Grezsa István abból az alkalomból tartott közös sajtótájékoztatót Török Dénessel, a KMNE elnökével, hogy a kárpátaljai nagycsaládosok részvételével március 9-én önkéntes munka keretében rendezték a tavaly megvásárolt panzió közvetlen környezetét és a hozzá tartozó 1,3 hektáros területet.

Török Dénes elmondta, a félszáz férőhelyes panzió lehetővé teszi a kárpátaljai magyar nagycsaládosok szociális üdültetését festői környezetben, egész évben. Elmondása szerint szeretnék, ha a panzióban tartanák rendezvényeik egy részét a kárpátaljai magyar politikai és civil szervezetek is. A KMNE azt tervezi, hogy a létesítményt üzletszerűen, szállodaként is működteti majd, és az ebből származó bevételből az egyesület tevékenységét fejleszti.

A Vadvölgy Panzió

Fotó: vadvolgy.hu

Az elnök távlati célként említette, hogy a Vadvölgy Panziót bevonják a Határtalanul! programba. Kifejtette, hogy a KMNE folyamatosan fejleszti mind a panziót, mind a környezetét, hamarosan megkezdik egy ökumenikus kápolna építését is az üdülőben. A fél éve működő panzió máris igen nagy népszerűségnek örvend a KMNE tagjainak körében, a március 9-i önkéntes környezetrendezési munkára is olyan sokan jelentkeztek, hogy korlátot kellett szabni a segítők létszámának.

Kapcsolódó cikkek