Új apartmanszálloda épül az Aria Hotel mellett

Forrás: turizmus.com

 2019. augusztus 13. 12:04

Új luxushotelt épít Budapesten Henry Kallan magyar származású New York-i ingatlanmágnás, az Aria Hotel tulajdonosa. Az üzletemberrel a Napi.hu készített interjút.

A Napi.hu cikke szerint az üzletember megvette első budapesti szállodája, az Aria Hotel melletti régi bérházat, hogy abban apartmanhotelt nyisson.

Henry Kallan az Aria Hotel tetőteraszán, a háttérben a Bazilikával

Fotó: libraryhotelcollection.com

A portálnak Henry Kallan úgy nyilatkozott: hiába építenek jelenleg is több mint 20 hotelt a pesti belvárosban, luxusigényeket kielégítő szállodákból továbbra is hiány van, és úgy látja, a kínálat is egysíkú.

Mint mondta, az Aria mellett lévő épületben 23 apartmant alakítanak ki, a 70-200 négyzetméteres alapterületű, több hálószobás lakóegységek már a legkifinomultabb igényeket is kielégítik.

Minden hálószobához külön fürdőszoba is tartozik majd. Ezzel lehetővé válik, hogy a nagy családok együtt tudjanak időzni akár heteken vagy hónapokon át a magyar fővárosban - nyilatkozta.

Az 53 szobás Aria Hotel átlagos éves töltöttsége nyolcvan százalék felett van, a szobák átlagára pedig éves szintem 350 euró éjszakánként - ez az új hotel belépésével 550 euróra nőhet. Az új Aria Residencesben egy apartmant 700-1000 euró közti áron kínálnak majd naponta.

A cikk szerint az Aria melletti épületre eddig 10 millió eurót költöttek, az októberben induló építkezés végén 20-25 millió eurót tesz ki majd a teljes beruházás.

Budapesten kívül Torontóban és Prágában működik ezen a néven egy-egy hotel, illetve az üzletember New Yorkban négy szállodával rendelkezik.