Új attrakciók Hajdúszoboszlón

 2014. július 17. 10:05

Megújult termálcsarnok, kibővített pihenőterek, új medencék és élményelemek, extrém csúszdák és mászófalak, hideg szauna – elkészült a hajdúszoboszlói Hungarospa fejlesztése.

Lezárult az Új Széchenyi Terv keretében Európai Uniós és hazai finanszírozásból 500 millió forinttal támogatott ÉAOP 2.1.1/A.I-12-2012-0002 “A hajdúszoboszlói Hungarospa célcsoportorientált attrakciófejlesztése” című projekt.

A projekt 3 fő elemből állt: az első elem részei a Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő termálcsarnokának felújítása, a pihenőterek bővítése, vizesblokkok felújítása, széndioxid kezelőhelyek kapacitásának bővítése és a Cryo hidegszauna beszerzése voltak.

A projekt második elemeként valósult meg a strandon az Omega medence és tanmedence új élményelemekkel való bővítése (vízi sportpályák, sodróvíz zóna, egyéb játékelemek), mellettük habshow helyszín és gyermek színpad kialakítása.

 

Harmadik elemként az Aquapark bővítése valósult meg új terület bevonásával, ahol 6 új extrém csúszda, 16 méteres mászófal épült, valamint az Aquapark területén új gyermek kalandmedencék létesültek. A vendégek valamennyi új vízi élményt birtokba vehették.

A projekt célja Európa legnagyobb fürdőkomplexuma versenyképességének további erősítése, a fejlesztés közvetlen és közvetett hatásai révén a turizmusból származó jövedelmek növelése, 9 fő számára munkahely teremtése.

További cél az elmúlt években elért, fenntartható látogatói létszám megtartása a kínálat komplexitásának növelésével, valamint az egymásra épülő attrakciók révén Hajdúszoboszló többgenerációs egészségturizmusban betöltött vezető szerepének megtartása.