Új brandekkel indul a Hilton New Yorkban és Rotterdamban

Szerző: Szakonyi Péter

Forrás: turizmus.com

 2022. december 11. 14:19

Új butikhotel láncot indít a Hilton a New York-i Times Square-en. A Tempo néven hamarosan megnyitásra kerülő butikhotel egy felhőkarcolóban talált helyet magának. Szakértők szerint ez már a helyi turizmus fellendülésének biztos jele.

Úgy tűnik végleg kilábalóban van a recesszióból New York turisztikai ipara. Ennek egyik jele, hogy hamarosan új butikhotelt nyitnak Manhattan szívében, a Times Square mellett. A Tempo by Hilton néven induló új lánc a TSX Broadway felhőkarcoló 36 emeletét foglalja el, és 661 szobával várja a vendégeket. A 2,5 milliárd dolláros beruházással elkészült épület - amelyet 2019-ben  kezdtek építeni - a TSX cégcsoporthoz tartozik. Ennek tulajdonosa Nick Holmstén,  a Spotify streaming szolgáltató társalapítója, aki az épület egy részét a művészeteknek és művészeknek szenteli. Egy emeleten stúdiókat, színházi öltözőket és alkotótereket biztosít a helyi művészeknek.

A las vegasi stílusú épületben változatos szórakozási lehetőségek, klubok, éttermek és bárok várják majd a látogatókat - kivéve persze a szerencsejátékokat. A Tempo első egysége számos kényelmi szolgáltatást is nyújt - így például  a szobákban Peloton szobabicikliket és bluetooth vezérléssel működő redőnyt és tükröket.

tempohilton

A Tempo by Hilton néven induló új lánc a TSX Broadway felhőkarcoló 36 emeletét foglalja el, és 661 szobával várja a vendégeket.

Fotó: Business Traveller US

Manhattan legforgalmasabb és legnépszerűbb turista desztinációja azonban még most sem nyerte vissza egykori fényét. A helyi turisztikai érdekvédelmi csoport, a Times Square Alliance adatai szerint az üzletek, éttermek közel negyede még most is zárva tart. A statisztikák szerint idén szeptemberben az ott megforduló gyalogosok száma (340 ezer) már megközelítette a 2019-es rekordév szintjét, a Broadway színházaiban pedig már 21 musicalt játszottak - vagyis úgy tűnik közel a válságból való kilábalás. Ennek egyik részeként újra nyitották a Hilton Times Square hotelt, és a Wall Street Journal tudósítása szerint, újjáépítik a Palace Theatre-t is. A több mint 100 éves teátrum nézőterét tíz méterrel megemelik, a földszintre így egy új üzletsort tudnak elhelyezni.

A  Hilton csoport legfrissebb közleményéből kitűnik, hogy a világ 123 országában aktív szálloda vállalkozás luxus brandjei - a Waldorf Astoria, Conrad és a LXR - erőteljesen növekednek. Idén 12 új házat avattak, ebből hat viseli a Conrad feliratot, jövőre pedig újabb egységeket adnak át Kairótól, Szencsenen át Szingapúrig. A cégcsoporthoz tartozó másik új brand Európában startolt el: A Motto néven indult új life-style lánc első tagját Rotterdamban adták át egy hónappal ezelőtt, majd pár nappal később Glasgowban és a mexikói Tulumban avattak egy-egy egységet.