Új butikhotel épül Pécsett

Forrás: turizmus.com

 2014. október 06. 14:26

Adele Boutique Hotelnek fogják hívni Pécs hamarosan nyitó szállodáját, amely a kisgyermekes családok mellett elsősorban a városba üzleti céllal érkezőkre számít.

A történelmi belváros hosszú ideje lakatlan műemlék épületének megújításával és egy teljesen új szárny építésével tizenkilenc szobás, negyven férőhelyes, magas színvonalú szálláshellyel gazdagodik Európa 2010-es kulturális fővárosa. A klasszikus épületet a modern stílussal ötvöző butikhotelben a beruházók wellness részleget is kialakítanak, melynek üzemeltetését, akárcsak a szálloda többi részénél, megújuló energiák segítik.

Az épület a Széchenyi tértől mindössze száz méterre található, így Pécs két évezredes történelmi látnivalói akár gyalogszerrel is bejárhatók. Ha pedig valaki sportos és a Mecsekbe vagy akár Orfűre vágyik, annak a szálloda saját kerékpárt is tud biztosítani.

Az Új Széchenyi Terv keretében, az Európai Unió 222 millió forintos vissza nem térítendő pályázati támogatásával megvalósuló csaknem négyszázmillió forintos fejlesztés öt új munkahelyet is teremt. Az érdeklődő lakosok az elkövetkező időben szemmel kísérhetik egy patinás polgári épület megújulását, amely várhatóan 2015 tavaszán fogadja első vendégeit.