Új címke, új arculat a Tiffán Pincészetnél

Szerző: Szikora Katalin

Forrás: turizmus.com

 2019. április 27. 15:53

A villányi Tiffán Ede Pincészet megújította, egyszerűsítette arculatát, és ehhez, valamint a borok filozófiájához terveztette új címkéit.

Ennek bemutatóját tartották április 25-én az Andante Borpatikában, ahol a borászcsalád minden generációja megjelent. Tiffán Ede és ifj. Tiffán Zsolt mellett a kisharsányi Králik Péter grafikusművész is beszélt az arculatváltásról. A régi tőke új hajtásaival szimbolizálta a chateau-jelleget a címkéken, amelyek folyamatosan, egy év alatt jelennek majd meg a palackokon.

Tiffán Zsolt hangsúlyozta, nincs szó változtatásról, csak megújításról. A mai világgal kompatibilisabb arculatot alakítottak ki, ehhez olyan innovációt választottak, ami a hagyományt is tiszteletben tartja.

Tiffán Zsolt hangsúlyozta, nincs szó változtatásról, csak megújításról

Fotó: Tyukodi László

A borászcsalád képviselője arról is szólt, hogy Villányban a nagy szortiment helyett most a zászlóshajó, a cabernet franc kiemelése a cél, és a portugieser újrafogalmazása – ennek jegyében készült a RedY, a portugieser alapú házasítás, amit mindennapi fogyasztásra szánnak, de korlátozott mennyiségben, kizárólag a gasztronómiában forgalmaznak.

Tiffán Ede a családi vállalkozás történetét elevenítette fel, és ismertette a kóstolásra hozott hattételes Cuvée Carissimae borsort. A Kopár-dűlőben egy talajmunkát végző gép római kori sírkőtöredéket fordított ki a földből, ami egy Kr. u. 260-ban, 25 évesen elhunyt hölgy emlékét őrzi – 1999. óta így tesz a Tiffán Pincészet is, mert a római hölgyről nevezték el exkluzív borukat.

Kapcsolódó cikkek