Új cizitenM zászlóshajó nyílt Londonban

Forrás: ehotelier.com

 2016. július 25. 13:45

Új, 370 szobás citizenM szálloda nyílt Londonban, közvetlenül a Towerrel szemben. A 8 emeletes épület önmagában is különleges ékszerdoboz, a padlótól a plafonig érő üvegablakain át ugyanis 360 fokos panoráma nyílik a városra.

A fiatal holland hotelmárka életében a második londoni citizenM (teljes nevén: citizenM London Tower Hill) újabb mérföldkőnek számít. A láncot 2008-ban alapították, a fiatalos, szokatlan megoldásokat alkalmazó márka megtöri a hagyományokat és a szabályokat, dizájnban és technológiában is a modernitásra és a barátságos, kényelmes, ám minél hatékonyabb szolgáltatásra törekszik, ráadásul kiváló áron.

A földszint a hotel középpontja, itt a vendégek pihenhetnek, dolgozhatnak, összegyűlhetnek a kandalló mellett, tévézhetnek. A lobby közepén self check-in pultokat helyeztek el, amelyeken másodpercek alatt bejelentkezhetnek a vendégek. A lobby-t különleges tárgyakkal, illetve utazással és művészetekkel foglalkozó könyvekkel rendezték be, a vendégek hatalmas kanapékon ejtőzhetnek, hangulatos bútorok között.

 

A közösségi tereket a brit tradíciók és kulturális örökség ihlették, található itt a kitömött medvétől az antik lovaglócsizmán át a krikett eszközökig minden. Aki dolgozni szeretne, ingyen használhatja a lobbyban elhelyezett laptopokat és nyomtatókat, a hotel hátsó részén pedig nagy teraszt találunk, amelyet az ókori Róma hangulatában építettek.

A szobák meglepő belsőépítészeti megoldásokkal, faltól falig ablakokkal és hatalmas, kényelmes ággyal várják a vendégeket. Nagy hangsúlyt fektettek a fürdőszoba kialakítására is, amelyben különleges zuhanyt építettek be a minél teljesebb felfrissülés érdekében. A szobában ingyenes filmek széles választéka is rendelkezésre áll, de aki saját filmjeit szeretné nézni, erre is lehetősége nyílik, bármilyen mobileszköz csatlakoztatható. A telefon Skype-alapú, és a szobában minden iPad vezérelt, ezen például az ébresztő a hangulatunkhoz illeszkedő színekkel állítható be.

A most megnyílt hotel egyik újdonsága a vadonatúj coffeeM koncepció. A bejárat közelében, London egyik legforgalmasabb metrómegállója mellett a helyiek és a szállóvendégek is felfrissülhetnek egy jó kávéval a coffeeM-ben. Az éjjel-nappal nyitva tartó canteenM-ben pedig látványkonyha jelleggel készülnek a különböző, helyben fogyasztható vagy elvihető egyszerű ételek a szusitól a salátákon át a répatortáig, vagy a fűszeres curry-ig. Míg napközben a meleg ételeké a főszerep, éjszaka finom koktélokat kínálnak a betérőknek.

Az új zászlóshajó szállodában debütált a collectionM is, amelyben a hotel jellegzetes tárgyai vásárolhatók meg. Ugyanitt különleges, utazással kapcsolatos eszközök, művészi alkotások, könyvek, lakáskiegészítők és különleges dizájnú tárgyak is megtalálhatók. Ezek nemcsak innen vihetők haza, hanem online is megrendelhetők.

 

Az épület tetején kapott helyet a cloudM bár, ahonnan belátni egész Londont, a Towert, a Tower hidat és az ikonikus felhőkarcolókat.

SociatyM néven két emeleten konferencia és meetingtermeket alakítottak ki, minden szükséges és ma használatos technikai felszereléssel, szupergyors wifivel, könnyed, tematikus enteriőrrel például a vintage vagy az 50-esévek jegyében.

A szálloda a nyolcadik a citizenM hotelek sorában, a London Bankside, Glasgow, New York, Paris, Rotterdam és Amsterdam szállodái után. A következő, a citizenM Shoreditch a tervek szerint 2016 szeptemberében nyit, illetve további szállodákat terveznek Párizsban, New York-ban, Taipei-ben, Sanghaiban, Seattle-ben és Los Angeles-ben.