Új diszkont légitársaságot hozna létre a Lufthansa

Forrás: MTI

 2014. július 09. 15:39

Új, hosszú távú járatokat teljesítő diszkont légitársaságot alapítana a német Lufthansa-csoport, a társaság várhatóan 2015 telén indítja első gépeit - közölte a német légitársaság szerdán honlapján.

Közlésük szerint azt még vizsgálják, hogy egyedül, vagy partner légitársasággal hozzák létre az új céget, utóbbi esetre készülve már megkezdték a tárgyalásokat a Turkish Airlines-szal. A flotta várhatóan hét Boeing 767-esből, vagy Airbus A330-asból áll majd.

Emellett további lépéseket is tesz a Lufthansa a csoportjában lévő flotta jobb kihasználása, költséghatékonyabb üzemeltetése érdekében. Vizsgálják, hogy a költségesebb gépeik, így az Airbus A340-eseik használatát hogyan tudnák gazdaságosabbá tenni, a jelenleg Bombardier CRJ típusokat használó Eurowings flottáját pedig teljesen lecserélik, és a kanadai gyártó modelljeit Airbus A320-asokkal váltják fel, ezekből 23 érkezik a flottába.

Ezeket a lépéseket a további költségcsökkentés mellett azért hozza meg a Lufthansa, mert így "nagyobb előnyt" tudnak húzni a folyamatosan fejlődő légi piacból - írták.