Új elnököt választott a FATOSZ Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szervezete

Forrás: turizmus.com

 2022. december 23. 15:38

Muhari Zoltán személyében új elnöke van a FATOSZ Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szervezetének.

A FATOSZ Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei közgyűlése új elnököt választott Muhari Zoltán, Panyola polgármestere személyében.

Az új elnök az elnökség tagjaival együtt az ideérkezőknek szeretné a jövőben Szabolcs-Szatmár-Bereg megye vendéglátóit, szolgáltatásait, kirándulóhelyeit, természeti kincseit, a vidéki élet hagyományait az itt található értékek mentén bemutatni – írja közleményében a szervezet.

„Feladatunk aktív közösséget kovácsolni a vendéglátók között, hogy fontos legyen számukra a Falusi Turizmus megyei szervezete tagjának lenni. Alapvető cél, hogy a szervezet tagjai újra aktív és élő kapcsolatban legyenek egymással. A szervezet elnöksége pályázati forrásokat keres, melyek útján lehetőségekhez juttatja a falusi turizmus szereplőit. Képzéseket, előadásokat, tapasztalatcserével egybekötött találkozókat tervezünk, hogy a vendéglátók friss, naprakész szakmai információkat kapjanak, hogy hatékonyabbá tegyük működésüket. Szeretnénk, hogy minél több vendég érkezzen megyénkbe” – nyilatkozta a szervezet elnöke.

Muhari Zoltán, a szervezet új elnöke és Hanusz Árpád korábbi elnök

Fotó: Falusi Turizmus Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szervezete

Muhari Zoltán több évtizede szervez kulturális programokat a megyében, nevéhez köthető a PanyolaFeszt, a Panyolai Hagyományőrző Farsang, a Szamosháti Tájegységi Értéktár és számos más esemény elindítása.

A közös munkában, az elképzelések megvalósításában további támogatást és szakmai segítséget nyújt Hanusz Árpád korábbi elnök, akinek közel 30 éves aktív munkáját a tisztújító közgyűlésen Örökös Tiszteletbeli Elnöki címmel ismerték el. A szakember aktív szerepet vállalt a megye idegenforgalmi fejlesztési terveinek kidolgozásában, a pályázatok elkészítésében, a rendezvények lebonyolításában.

A szervezet igyekszik a jövőben a megye kulturális stratégiájában is szerepet vállalni.