Új elnökséget választott a HOTREC

Forrás: turizmus.com

 2018. október 21. 20:45

Nem vállalt újabb terminusra jelöltséget sem Suzanne Kraus Winkler elnök, sem Niklai Ákos alelnök.

Az Európai Unió tagországainak szálloda- éttermi és kávéházi szövetségeinek konföderációja a dán Jens Zimmer Christensent választotta meg a HOTREC elnökének. A kétéves mandátum 2019. január 1-jétől lép életbe.

Az új elnök és végrehajtó bizottság feladata az less, hogy erősítse az innovációt az ágazatban, és ösztönözze a befektetéseket a szektor 1,9 millió vállalkozásának körében, illetve előnyösebb szabályozást lobbizzon ki az Európai Unió jövőre megválasztandó új vezetőségénél. Mint fogalmaztak, az a feladatuk, hogy meggyőzzék a politikusokat, a 2019 és 2024 közötti uniós jogalkotás több sikert biztosítson a turisztikai ágazat számára az által, hogy nem zárja el a kis- és mikrovállalkozásokat a növekedés lehetőségétől, és elősegíti az együttműködésüket.

Jens Zimmer Christensen a szemüveges úr, a kép közepén, ezüstszínű nyakkendővel

Fotó: turizmus.com

Az újonnan megválasztott elnök és végrehajtó bizottság kiemelkedő szakértelmet képvisel a 30 országból származó 44 nemzeti szövetség által, amely egyúttal kivételes lehetőséget nyújt a legjobb gyakorlatok és a tudásmegosztás platformjára. Zimmer Christensen úgy ítélte meg, hogy a távozó elnök, Susanne Kraus Winkler a poszt betöltésének 15 éve alatt, valamint az alelnök, Niklai Ákos még erősebbé tették a HOTREC szervezetét.

Zimmer Christensen a végrehajtó bizottság tagja volt 2016 óta, és a dán HORESTA elnöke 2009 óta, a szervezet a dán vendéglátói ágazatot képviseli. Komoly szakmai tapasztalatot mondhat magáénak, hiszen tulajdonosa és igazgatója a koppenhágai Hotel Maritime-nak, valamint a Dán Munkaadói Szövetség vezetőségének is tagja.