Új elnökséget választott az Étrend

Forrás: turizmus.com

 2017. január 11. 08:29

Január 9-én – Némedi József elnök, betegség miatti távollétében – új elnököt választott az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete.

2016 novemberében történt már egy kísérlet a tisztújításra, akkor azonban az alapszabály nem adott erre lehetőséget. Az azóta belépett, fiatal tagokkal együtt azonban januárra már összejött az a többség, amely az új elnök, Asztalos István mellett tette le a voksát.

Megújult az elnökség is. Lemondott Végh Tamás alelnök és Ferenczi István, helyükbe Kelemen Helmut és Kis Zoltán került, titkárnak pedig Danyi Gábort választották.

Kelemen Helmut jelenleg szakoktató, Kis Zoltán a Vendéglátás Menedzsment Kft. ügyvezetője, a FIVOSZ Gasztro bizottságának tagja. Danyi Gábor annak az Oldalas magazinnak a rovatvezetője, amelynek főszerkesztője a most megválasztott elnök, Asztalos István. Nevéhez fűződik a Nemzeti Egység Klaszter, korábban pedig a Kortárs Gasztronómiai Egyesület megalapítása. Az új elnök többek között azt ígéri, hogy visszaállítja az egyesület Séfklub jellegét.

Némedi József, aki a tisztújításon betegsége miatt nem vett részt, írásban jelezte, hogy nem kíván indulni a posztért.

Kapcsolódó cikkek