Covid-19 biztonsági tanúsítvány turisztikai szolgáltatóknak

Forrás: turizmus.com

 2021. május 20. 15:16

Az Európai Bizottság kezdeményezésére a turisztikai ágazatban működő létesítmények számára hozott létre Covid-19 biztonsági tanúsítványt az ISO és a CEN.

Az európai tanúsítványt azok a turisztikai létesítmények szerezhetik meg, amelyek eleget tesznek az abban meghatározott, a Covid-19 terjedésének megakadályozását célzó követelményeknek.

A tanúsítványt a Nemzetközi Szabványügyi Szervezet (ISO) dolgozta ki, és az Európai Szabványügyi Bizottság (CEN) hagyta jóvá, ill. egészítette ki.

Az Európai Bizottság még márciusban kérte fel a CEN-t, hogy készítse elő a tanúsítványt. Thierry Breton, az Európai Bizottság belső piacokért felelős biztosa most azt nyilatkozta, hogy a polgárok, akik a hosszú és nehéz bezártság után nyaralni szeretnének, továbbra is igénylik az egészséget és biztonságot garantáló intézkedéseket. Az európai Covid-19 biztonsági tanúsítvány abban segít a turisztikai szolgáltatóknak, hogy ezeket garantálni tudják, megerősítve ezzel az utazók, a vendégek és az alkalmazottak turisztikai szektorba vetett bizalmát.

A tanúsítvány nemzetközi sztenderdeket fogalmaz meg a megelőzés céljából

Fotó: 123rf

A tanúsítvány megszerzése önkéntes. Az Európai Bizottság és az Európai Szabványügyi Bizottság arra bátorítja a turisztikai létesítményeket, amelyek meg szeretnék szerezni a tanúsítványt, hogy használják ki a szektornak kínált különböző támogatási lehetőségeket a költségek fedezésére – olvasható az Európai Unió hivatalos honlapján.