Új Eurowings koncepció a Lufthansánál

Forrás: turizmus.com

 2014. december 04. 13:12

A Lufthansa kiterjeszti diszkont üzletágát, hogy felvegye a versenyt a fapadosokkal és a közel-keleti fuvarozókkal, miközben a hagyományos szolgáltatásokat is fejleszti.

A cég felügyelőbizottsága a Wings koncepció keretében hét Airbus A330-200-as gép lízingeléséről döntöttek, amelyek a nemzetközi diszkont útvonalakon teljesítenek szolgálatot. Elfogadták az Új Eurowings koncepciót, amelynek keretében a Eurowings és a Germanwings légitársaságok új piacokat szereznének rövid és hosszútávú diszkont útvonalakkal, jövő év végétől. A cég főként a német, osztrák, svájci és belga szabadidős utazók megnyerésére számít.

 

Kezdetben a Germanwings és a Eurowings folytatják eddigi működésüket a közös ernyő alatt, a Eurowings európai üzemeléséhez a jelenlegi 23 Bombardier CRJ 900-as gépet felváltja 23 Airbus A320-as, 2015 februárja és 2017 márciusa között, így két év múlva sztenderdizált flotta jöhet létre. A Eurowings hálózatához jövőre új, Németországon kívüli bázis is csatlakozik.

Az Új Eurowings 2015 végétől kezdi meg hosszú távú diszkont járatainak üzemeltetését, a német-török SunExpress-szel együttműködve. Az erről szóló szándéknyilatkozatot aláírták a Lufthansa és a Turkish Airlines tulajdonában álló céggel, a tengerentúli járatok a SunExpress Deutschland AOC engedélyével és hajózó személyzetével indulnak el. Az első célállomások a tervek szerint Florida, Dél-Afrika és az Indiai-óceán térsége lesznek, az útvonalakon eleinte három darab, 310 férőhelyes Airbus A330-200-as gép teljesít szolgálatot, a flotta hamarosan hét gépre bővül.

Az Új Eurowings járatok a Germanwings-nél már bevált best, basic és smart tarifákat kínálják majd, a cég hubja Köln lesz és ide költözik a Wings értékesítési központja is.

Eközben a jövő év a flotta megújítása és a szolgáltatások színvonalának további emelése jegyében telik, az ötcsillagos légitársasági minősítést megcélozva. Az év első három hónapjában befejeződik az új First Class beszerelése a hosszútávú flottába, a második negyedévben a business class installációja ér a végéhez, a harmadikban pedig elérhetővé válik a premium economy osztály az összes tengerentúli járaton. Jövőre két Airbus A380-as és négy Boeing 747-8-as érkezik a flottába, valamint 10 Airbus A320-ast is átvesz a légitársaság.